Slaven van het Calvinisme

Rens van der Linden

Category: Novels

€ 22,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het Calvinisme is op vele manieren beschreven, zowel negatief als positief. Romans hierover beschrijven meestal de absurde kant van de zaak, maar komen niet toe aan de essentie. De maatschappelijke gevolgen komen niet aan bod. De sfeer wordt niet of nauwelijks weergegeven. Onze hele maatschappij werd en wordt zeer sterk beïnvloed door het Calvinisme. De lezer zal geconfronteerd worden met de desastreuze gevolgen die dit in de twintigste eeuw had, en in sommige kringen nu nog heeft. Mijn boek Christendom gedegradeerd tot... is een reactie geweest op deze eerder geschreven, maar later uitgegeven roman.

From the book

Haar chef, zich geen raad wetend met de situatie, stuurde haar vervroegd naar huis. Als een geslagen hond droop Truus af. Ze liep naar de bushalte, liet de eerstkomende gaan, vervolgens nog een paar, om zodoende later thuis te komen in plaats van eerder. Haalde vervolgens een sjaal uit haar tas, knoopte deze zo goed en zo kwaad als het ging om haar hoofd. Bij het binnenkomen bleek dat geen enkel resultaat te hebben. Met een vuurrood hoofd stond zij nu oog in oog met haar vader, die keek haar aan alsof hij water zag branden. De man schreeuwde het uit van ontzetting. Truus heeft haar haren laten afknippen. Moeder kom es kijken, ze lijkt wel een hoer! De beste man zakte zowat door zijn knieën, liet alles over zich heen komen, wist zich geen raad meer.

About the author

"Ik heb mij als relatieconsulent, filosoof, en marketingmanager verdiept in een breed scala onderwerpen. Cursussen geschreven voor het bedrijfsleven, theologische zaken aan de orde gesteld en behandeld en heb les gegeven op beide vlakken. Ik ben bekend met veel levensvragen en schuw de confrontatie niet. Het gaat nooit om het gelijk hebben. Belangrijk is het vinden van bevredigende oplossingen, die het leven de waarde geven die het verdient."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Slaven van het Calvinisme

Author:

Rens van der Linden

Category:

Novels

Number of pages:

454

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

12-06-2009

ISBN:

978-90-883-4802-0 / 9789088348020

Price:

€ 22,95

Language

Dutch