De paraplu

Arie Bouwmeester

Categorie: Romans

€ 22,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Damian is een jonge en begaafde kunstenaar die op het punt staat zijn opleiding af te ronden. Vlak voor zijn examen maakt hij kennis met een jonge vrouw. Die kennismaking levert Damian een empathische relatie op. Wat hij echter niet kan bevroeden is dat er veel van hem gevraagd gaat worden in de nabije toekomst. Daar blijft het echter niet bij. Als er een complot tegen zijn vriendin ontdekt wordt, neemt Damians leven een heftige wending. De angst voor vroege dementie verandert zijn toekomstbeeld drastisch. De liefde waaraan hij zichzelf passievol overgeeft, vraagt veel weerbaarheid als een bijzonder onheilspellend bericht binnenkomt.

Uit het boek

Als ze langs de zijgevel lopen naar de achterzijde zien ze twee mannen in donkere jassen de oprit op lopen. Zelfs in dit smerige, grauwe weer dragen ze donkere zonnebrillen. "Wat maf. Moet je die kerels zien achter ons", zegt Arianne. "Zonnebrillen op? Die willen niet herkend worden!" zegt Damian. Ze lopen door langs de verweerde lage muur aan de achterzijde en slaan geen acht meer op die twee figuren achter hen.
De verschillende grijstinten van de regenwolken verhogen de naargeestige sfeer van het kasteel, waarop de contrasten nog verder verminderen als het nog harder gaat regenen. Door de gelijkenis van kleuren lijken lucht en kasteel in elkaar op te gaan. Damian maakt desondanks wel foto’s. Het is niet bepaald druk. Sterker nog, zij zijn met die twee mannen de enigen die hier momenteel rondlopen. Ze lopen door een slanke en fraai bewerkte stenen poort. De paraplu hoeft niet te worden ingeklapt. Als Arianne achterom kijkt ziet ze dat die twee mannen ook deze kant opkomen. Tja, er is geen andere route. Niet onnodig druk gaan lopen maken, zegt ze tegen zichzelf.
Ze lopen verder om het kasteel heen, maar moeten dan dezelfde route weer terug. De route loopt dood.
Er zit niets anders op. Het kasteel lijkt niet geopend met dit weer of het is niet de juiste dag. Ze keren om en arm in arm lopen ze terug. Ze naderen de twee mannen die door hun donkere jassen en zonnebrillen een op zijn zachtst gezegd onprettig voorkomen hebben.
Arianne kan een onbestemd en gespannen gevoel niet onderdrukken.
Er resten nog enkele meters tussen hen. 

Over de auteur

Arie Bouwmeester is al dertig jaar gelukkig getrouwd en is al ruim zevenendertig jaar werkzaam in het onderwijs. Schrijven heeft vaak gekriebeld, maar het is er nooit van gekomen. Geheel onverwachte omstandigheden gaven ruimte om dit wel te gaan doen. Het is een dankbare hobby geworden! Hij fotografeert en tekent/schildert. Hij reist graag richting de Alpen. In de herfst het liefst naar wijngebieden in Duitsland. Wandelen, fietsen, lezen en fotografie zijn dan favoriete bezigheden.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De paraplu

Auteur:

Arie Bouwmeester

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

344

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

10-11-2017

ISBN:

978-94-0224-059-7 / 9789402240597

Vaste prijs:

€ 22,99