Op reis - route onbekend

Hendrik Jan Onnes

Category: Travel
  • (1)

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

“Bijna elke dag trekken we verder. De bestemming is bekend, maar de route nog niet. We zoeken het onderweg uit. Je hoort van nieuwe plaatsen en andere vallen af. We passen ons plan aan, kijken naar het weer en passen het nog eens aan. Een volgende haven, een ander eiland. We ontmoeten mensen en gaan weer uiteen, voelen ons thuis en vertrekken weer. We reizen elke dag. De boot is ons huis en elke dag zijn we ergens anders. Het is al lang geen vakantie meer. We zijn op reis.”

From the book

We gaan nog een keer overstag, en zeilen met een beetje motor bij aan het eind van de dag de haven in. Alghero, een vestingstadje met een Spaanse sfeer. Sommige mensen spreken er zelfs nog Catalaans. We onderhandelen wat over het havengeld en leggen aan bij de kade onderaan de stadsmuur. De poort van de citadel ligt op een steenworp. Boven op de muur strijken we neer voor een borrel met een prachtig uitzicht. We kijken uit over de zee, zien de zon zakken, daar waar we vandaan kwamen. En vragen ons af wat onze volgende bestemming zal zijn.
Naast ons liggen een paar Franse boten op weg naar Griekenland. We informeren wat interessant en mooi is. Corsica, raden ze ons aan! Naar het noorden dus. Dan komt een motorboot naast ons liggen. Een Italiaanse boot met een Nieuw-Zeelandse naam, een Australische vlag en een stel uit Tasmanië. Hobart, Sandy Beach is the place. We raken al snel aan de praat, gaan borrelen, eten en praten verder. Ric en Helve, ze zijn uit Zuid-Sardinië gekomen via de westkust. Na twee dagen nemen we weer afscheid. Zij gaan naar het noorden wij langs de westkust naar het zuiden, naar Cagliari.
Bijna elke dag trekken we verder. De bestemming is bekend, maar nog niet de weg waarlangs. We zoeken het onderweg uit. Je hoort van nieuwe plaatsen en andere vallen af. We passen ons plan aan, kijken naar het weer en passen het nog eens aan. Een volgende haven, een ander eiland. We ontmoeten mensen en gaan weer uiteen, voelen ons thuis en vertrekken weer. We reizen elke dag. De boot is ons huis en elke dag zijn we ergens anders. Het is al lang geen vakantie meer. We zijn op reis.

About the author

Hendrik Jan Onnes zeilt al zijn hele leven. Hij leerde het in Friesland, ging mee als opstapper naar Zuid-Engeland en voer met eigen schip over de Oostzee en de Atlantische Oceaan. Hij houdt van reizen en laat zich verrassen door het toeval. Zeilend langs de Europese kust naar het zuiden, zag hij de schoonheid, geschiedenis en diversiteit van dit continent en schreef er verhalen over. In 'Op Reis' vertelt hij over zijn reizen.

Reviews

2018-01-25 17:24:04 | By: Menno Schoewert | Rating:
Een REIS verhaal waarbij je meteen de zee en de wind die je door het boek laat VarenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op reis - route onbekend

Author:

Hendrik Jan Onnes

Category:

Travel

Number of pages:

154

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-11-2017

ISBN:

978-94-0224-111-2 / 9789402241112

Price:

€ 20,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)