Cover voorkant
De therapeut & Anna - Een inzichtgevende psychotherapie
De therapeut & Anna - Een inzichtgevende psychotherapie

De therapeut & Anna - Een inzichtgevende psychotherapie

Jaap Wijkstra

  • (5)

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Omdat Anna’s ‘echte zelf’ verborgen is geraakt, heeft het leven voor haar geen echte betekenis. In een emotioneel heftige therapie, waarin haar schilderkunst belangrijk is, doorloopt Anna alsnog een in haar jeugd gestagneerde ontwikkeling en lukt het haar om haar ‘echte’ en ‘aangepaste zelf’ meer te integreren. In een tijd van ‘breindenken’ laat dit boek zien dat een psychodynamische benadering van psychische problemen onmisbaar is.

From the book

Ik ben erg tegenstrijdig.
Tegenstrijdig?
Ik wil doorgaan met therapie en ik wil stoppen. Ik wil leven en ik wil dood. Ik houd van jou en … ik denk dat ik je ook haat.
Je haat me ook?
Ik denk het wel. … Ik dacht dat ik je nooit meer wilde zien. Ik liep op je te schelden in mezelf toen ik opgenomen werd. … Mijn vader heeft ook geen goed woord over voor jou en je therapie. … Hij zegt dat dit soort therapieën niet van deze tijd zijn. Hij vindt het te gek voor woorden dat zijn dochter psychiatrisch opgenomen is. … Ik denk dat ik nu niet pas in zijn beeld van het ideale gezin.
Je doorbreekt hiermee de aanpassing?
Dat kun je wel zeggen. Ja. … Eigenlijk wel goed voor hem. Altijd dat keurslijf. Ik haat het. … Mijn moeder zat te huilen. … … Weet je, ik denk dat ze om zichzelf huilt. Haar dochter in de psychiatrie. Wat een schande.
En dus moet je stoppen met de therapie.
Ja, zodat ik me weer kan aanpassen. (Staat op en loopt geagiteerd rond.)
Waarom ga je rondlopen?
Ik ben woest. … Ik weiger nog me aan te passen. Ik doe wat ik wil. Iedereen kan dood vallen. Jij ook. … Ik haat jou met je rustige manier van doen. … Jij zit daar maar en doet niets. … Ik kan je wel slaan.

About the author

Jaap Wijkstra (1950) werkte 35 jaar als psychiater en psychotherapeut. Hij was opleider psychiatrie in een Universitair Medisch Centrum. Daarnaast was hij hoofd van een psychiatrische afdeling stemmingsstoornissen en onderzoeker. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over ernstige depressie.

www.jaapwijkstra.nl

Reviews

2020-10-08 14:14:38 | By: Elise | Rating:
Gelezen op aanraden van behandelaar, en zeer interessant en leerzaam om het eens vanaf de andere kant te zien en beleven. Veel geleerd, handig dat de aanvullende lijst aan de achterkant erbij stond, al waren de meeste termen mij inmiddels bekend. Ik kan mij echter voorstellen dat dit niet voor iedereen bekend is.

2018-01-17 15:06:35 | By: Marie Malgaz | Rating:
Voor mij als behandelaar een goed en helder geschreven boek om aan patiënten aan te kunnen bevelen, wanneer ze zich afvragen wat een psychodynamisch therapie inhoudt.

2018-01-10 22:35:09 | By: Isabel Elfferich | Rating:
Eindelijk een boek dat een psychodynamisch psychotherapie proces op een boeiende en intieme manier mee laat beleven. Overwegingen en hypothese-vorming in het hoofd van de therapeut geven zicht op de methodische vormgeving van het proces en verhelderen tegelijk op soms ontroerende wijze het leed van Anna dat in onze tijd niet altijd meer vanzelfsprekend als ernstig leed wordt onderkend. Lezen dit boek!

2017-11-29 11:14:58 | By: Wilma de Groot | Rating:
Prima boek: een aanrader
gedetailleerd verslag van een intensieve en succesvolle inzicht gevende therapie.
Het verhaal laat zien dat "verliefdheid "op de therapeut niet altijd een reden is om de behandeling over te dragen aan een collega.
Met behoud van beroepscode kan voorzetting plaatsvinden.

2017-11-22 14:09:54 | By: Dr. Harold van Megen | Rating:
Een goed en helder geschreven boek , zeer leerzaam voor diegene die graag een idee wil krijgen van wat een inzicht gevende psychotherapie inhoudt en hoe dat kan verlopen. Een absolute aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De therapeut & Anna - Een inzichtgevende psychotherapie

Author:

Jaap Wijkstra

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

252

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-11-2017

ISBN:

978-94-022-4052-8 / 9789402240528

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (5)