Op zoek naar het Ei van Fabergé

Mark Buijtenhuijs

Category: Youth books

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Uit de verbeelding van Mark Buijtenhuijs duiken Lars en Kalle op. Twee jonge helden in een roekeloze zoektocht die hun wildste dromen overtreft! Een raadselachtige laatste zin van opa brengt hen in een spectaculaire wereld vol vreemde wezens, waar ze trachten één stap voor te blijven op de dierenoppassers en mysterieuze mannen in zwarte pakken, terwijl bloeddorstige schepsels ze in de nek hijgen. Ga met Lars en Kalle mee op avontuur en beleef de adembenemende spanning op zoek naar het ei van Fabergé…

From the book

Op dat moment klonk er een enorme knal door het oerwoud. Overal vlogen er vogels weg. Gespannen keken Lars en Kalle naar beneden. Ze zagen het beest wegrennen, evenals de twee mannen.
‘Ik heb hem gemist.’
Lars en Kalle keken verschrikt om.
‘Wat was dat?’, bibberden ze tegelijk.
De man zakte door zijn knieën en gaf Lars en Kalle allebei een aai over hun bol.
‘Ik zal jullie het een en ander uitleggen’, antwoordde de man vriendelijk en ging naast Lars en Kalle op de grond zitten.
‘Mijn naam is Van Dam.’
Lars en Kalle keken de man aan.
‘Ik ben de dierenarts van deze dierentuin.’
Van Dam stak zijn hand uit en Lars en Kalle schudde hem de hand.
‘Ik ben Lars.’
‘En ik ben Kalle.’
De beide jongens spraken zachtjes. Ze wisten niet wat ze moesten zeggen. Van Dam zag er vriendelijk uit. Hij droeg een kaki lange broek waar veel zakken op zaten. Daarboven droeg hij eenzelfde kleur blouse met daar overheen een donkergroene bodywarmer met zakken waar kogels en pijltjes in zaten. Verder droeg hij een stoere cowboyhoed en cowboylaarzen. Bovendien had hij een grote snor en een vriendelijke glimlach.
‘Wat doen jullie hier in de dierentuin?’
Lars en Kalle haalden hun schouders op. Ze konden natuurlijk moeilijk zeggen dat ze op zoek waren naar het ei van Fabergé dat opa ergens in de dierentuin had verstopt. ‘Het is hier veel te gevaarlijk’, zei Van Dam.
Lars probeerde tijd te winnen. Hij voelde aankomen dat Van Dam hen naar de uitgang zou brengen. En dan konden ze de zoektocht naar het ei wel op hun buik schrijven.
‘Wwwat wwwas dat voor een beest,’ stotterde hij.
Van Dam zuchtte.
‘Ik denk dat ik jullie inderdaad wel wat uitleg verschuldigd ben.’

About the author

Mark Buijtenhuijs (1973) is een geboren avonturier. Alleen was hij nooit op de plekken daar waar het gebeurde, maar kwam hij steevast aanlopen als de aftiteling al liep. Daarom verzint en schrijft hij tegenwoordig zelf maar avonturen. Avonturen die hij zelf nooit heeft beleefd, maar o zo graag had willen beleven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op zoek naar het Ei van Fabergé

Author:

Mark Buijtenhuijs

Category:

Youth books

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-10-2017

ISBN:

978-94-022-4013-9 / 9789402240139

Price:

€ 20,99

Language

Dutch