De vloek van Katta

Mirjam Delreu-Keereweer

Categorie: Jeugdboeken
  • (1)

€ 18,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In het donkere bos kijken twee felle kattenogen naar het dorp. Er komt een groot Halloweenfeest, maar niet iedereen is uitgenodigd. Katta mag niet in het dorp komen. De mensen vinden hem een monster omdat hij half mens, half dier is. Katta heeft er genoeg van en spreekt een vloek uit over het dorp. Bomen komen tot leven en heksen verschijnen! Katta lacht gemeen. "Ik zal ze krijgen" zegt hij tevreden.
Kan de vloek die Katta heeft uitgesproken nog verbroken worden? Beleef het mee in dit spannende jeugdboek vol humor en fantasie!

Uit het boek

Jean Paul hoorde niks, hij keek verward om zich heen en zocht naar het dorp waar hij woonde. "Nee, nee, nee!", riep hij. "Alles is bos geworden! Waar is ons dorp?? Het dorp is verdwenen en mijn meisjes ook!"
"Ach, hij zoekt ons", zei Oost. "Joehoe, knappe jager, wij zijn hier!"
Jean Paul draaide zich opgelucht om. "O gelukkig!", zei hij. "Meisjes, daar zijn jullie!" Op dat moment zag hij vier lelijke heksen staan en begon hard te gillen.
"Waarom gilt hij zo?", vroeg Zuid.
"Omdat wij zo ongelooflijk knap zijn!", zei Oost.
Jean Paul knipperde met zijn ogen en de angst sloeg hem om het hart. "Heksen!", riep hij. "Ik zie heksen!" Jean Paul rende in paniek heen en weer.
"Ach", zei Oost verliefd, "kijk eens hoe blij hij is!"
"Blij?", zei West met een rimpel op haar voorhoofd. "Volgens mij heeft hij vlooien in zijn broek!"
"O! Ik haal ze er wel uit!", riep Zuid en rende naar Jean Paul toe.
"Laat me met rust! Laat me met rust!", riep Jean Paul, en rende weg van de vier heksen.

Over de auteur

Schrijfster Mirjam Delreu is geboren in Rotterdam en heeft van kleins af aan een passie voor verhalen en fantasie. Al vele jaren schrijft ze vanuit haar woonplaats Spijkenisse musicals voor jong en oud. Dit jaar werd het tijd om een van die musicals om te zetten in een spannend verhaal voor kinderen: De vloek van Katta. Het eerste boek van de schrijfster en zeker niet het laatste!

Reviews

2017-11-22 16:42:12 | Door: Ria | Waardering:
Het boek is van begin af aan spannend, prikkelt je eigen fantasie en laat je niet meer los.Je ziet het helemaal voor je. Na afloop had ik maar 1 antwoordt :jammer dat het al uit is, ben zo benieuwd of Katta nog terug keert in het dorp en dan wel volledig geaccepteerd wordt.....hopelijk komt er snel een vervolg op dit prachtige boek wat je in 1 adem uit leest als je de kans krijgt!!!!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De vloek van Katta

Auteur:

Mirjam Delreu-Keereweer

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

106

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

10-11-2017

ISBN:

978-94-0224-033-7 / 9789402240337

Vaste prijs:

€ 18,49

Waardering:

  • (1)