Valerie - Waar twee eenzame zielen elkaar treffen

Patrick De Snoo

Categorie: Romans
  • (6)

€ 21,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Diederik, een man van in de veertig, heeft zijn leven tot in de puntjes gestructureerd. Het is een ordelijk bestaan waar hij rust uit haalt. Maar op een dag loopt de jonge Valerie de boekhandel binnen waar hij werkt. Nadat Valeries vader overlijdt, ontstaat er een soort vader-dochterband tussen de twee zonderlinge figuren, waarbij ze elkaar onbedoeld aan het denken zetten over het leven dat ze leiden. Diederik leert geleidelijk aan zijn verleden recht in de ogen te kijken. En net als hij vrede lijkt te hebben gevonden met de gebeurtenissen in zijn leven, ontdekt hij dat ook Valerie een geheim heeft...

Uit het boek

Nog half dronken slentert hij naar de voordeur, hier en daar wat rotzooi voorzichtig opzij vegend met zijn voet. Hij kijkt door het kijkgaatje en vindt de ogen van Valerie, die hem strak aankijken.
"Doe nou maar gewoon open, ik weet best dat je thuis bent."
Diederik draait de deur van het slot en knijpt zijn ogen dicht bij het aanschouwen van het daglicht dat hem pijnlijk tegemoet schijnt. Valerie stormt binnen en begint met iets wat een preek lijkt te gaan worden.
"Wat is er aan de hand? Je maakt me nog ongerust! Weet je hoe vaak ik al gebeld heb vanmorgen?" maar houdt dan ineens stil. Ze kijkt door de gang, zijdelings naar de keuken en vervolgens draait ze zich om en kijkt hem aan. "Wat is er hier gebeurd?"
Er spreekt een diepe bezorgdheid uit haar ogen en Diederik is geraakt door haar blik.
"Ruzie met een oude liefde", antwoordt Diederik met een geforceerde lach.
"Welke oude liefde?" vraagt ze verwonderd.
Hij wijst naar de gitaar op de bank in de kamer.
"Die liefde. Ik vrees dat het nu echt uit is tussen ons."
Valerie, kijkt naar de gitaar en schiet in de lach.
"Mooi, dan is dat ook weer afgehandeld. Het is niet goed om met oude liefdes in je hart te blijven rondlopen, dat maakt je bitter" preekt ze wijs. "We vinden wel een nieuwe liefde voor je. Maar voor vandaag heb ik andere plannen met je."

Over de auteur

Al sinds jonge leeftijd is Patrick de Snoo bezig met het schrijven van korte verhalen en songteksten voor zijn eigen muziek. Na zich jarenlang vooral gericht te hebben op het maken van muziek en visuele kunsten, is hij zich sinds een jaar of acht volledig gaan toeleggen op het schrijven van romans. Nu is de tijd aangebroken om de wereld kennis te laten maken met Valerie, het eerste voltooide werk waarmee de auteur zichzelf aan het publiek wil presenteren.

Reviews

2018-05-17 15:20:32 | Door: Petra | Waardering:
In 1 ruk heb ik dit boek uitgelezen en het met een traan op mijn wang en een grote glimlach dichtgeslagen. Het is meeslepend, onverwachts en ontroerend. Zeker een aanrader!

2018-04-30 11:16:45 | Door: Brecht | Waardering:
Een boek dat boeit vanaf het begin tot het einde! En wanneer je denkt te weten hoe het afloopt,krijgt het verhaal een onverwachte wending. Een lief en puur verhaal met een mooi einde.

2018-03-10 19:37:49 | Door: Nynke | Waardering:
Het is een lief en mooi verhaal over twee herkenbare types met veel diepere lagen. Het boek leest ook lekker weg, ik had hem vlot uit. Het verhaal heeft me echt geraakt.

2018-01-19 18:33:38 | Door: Tonny
Een makkelijk te lezen boek met een fascinerend eind

2018-01-17 09:33:08 | Door: Peter | Waardering:
Een boek dat fijn is te lezen, een goed verhaal tot aan het eind. er zijn boeken waarin ik niet door kom of weken over doe maar dit boek in twee dagen uit. Ga zo verder.

2018-01-17 11:31:35 | Door: Jaques | Waardering:
Een roman waar je bij na moet denken. Leest lekker weg en is boeiend.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Valerie - Waar twee eenzame zielen elkaar treffen

Auteur:

Patrick De Snoo

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

206

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

05-01-2018

ISBN:

978-94-0224-196-9 / 9789402241969

Vaste prijs:

€ 21,00

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (6)