Het Herenhuis - Quintalogia I

Frans Schaars

Category: Fantasy

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De tiran Filouratacz vermoordt de magisteroudste in de Tempelstad Creapon. Als weerwolf ziet hij Farras in het Herenhuis aanvankelijk over het hoofd. De schuchtere jongen leeft, verliefd als hij is, in een droomwereld. Toch verzet hij zich, want hij wil zijn eigen weg gaan. Helaas mislukt zijn vriendschap met Roeland. Magister Vulaan probeert hem, voordat hij vlucht, het gevaar te laten inzien, evenals magister Zilverberg. Farras vertrouwt zijn ontmoeting met de elfen niet en ontsnapt ternauwernood aan de weerwolf. De heerregent stuurt de lastige regent Krothsul naar Creapon en laat Farras naar Daim vertrekken. De rust is teruggekeerd in het Herenhuis.

From the book

Zilverberg brulde: "Kom hier!"
Die kreet klonk als van een gewonde stier. Nog talmde de Farras, maar toen zag hij dat Zilverberg in zijn andere hand een lange dolk ophief. En eindelijk liet hij de kelderpoort los en liep hij op zijn blote voeten over het grind naar de trappen tot de dagdeur.
"Ren! Ren dan toch! Schiet dan toch op!" schreeuwde Zilverberg.
De regent was de trappen afgesprongen en kwam langzaam maar zelfverzekerd Farras tegemoet, terwijl zijn ogen de duisternis trachtten te doorboren op zoek naar de schuilplaats van de weerwolf. Farras was halverwege de deur, maar zijn voeten wilden niet luisteren naar zijn eigen bevel om te rennen. Toch, opeens leek het sneller te gaan. Maar toen slaakte hij een gil en struikelde hij over een stuk puin. Farras schaafde zijn handen open en hoorde iets vlak over hem heen zoeven. De val bleek zijn redding te zijn: de wolf scheerde rakelings over hem heen en kwam een eind verderop op de grond terecht, waar hij nog ruim tien voet wegrolde omdat hij niet verdacht was op een loze sprong.
Het beest gromde, damp sloeg uit de bek. Zijn plan was hier ten tweeden male verstoord. Van binnen in het gebouw klonk gestommel en Zilverberg had zich met fakkel en dolk als een schild voor Farras geplaatst:
"Ik ken je ware gezicht, Filouratacz, maar ik vrees je niet langer."
Farras was half overeind gekropen en bleef even verbaasd op zijn hurken zitten. Hoe anders was Zilverberg nu. Maar het waren de laatste momenten van de regent: weliswaar was het roofdier enige stappen achteruit gedeinsd, verrast door de mislukte sprong en de onverwachte hulp vanuit het huis, maar tevens had het in deze dwaas een ongehoorzame dienaar herkend, met wie definitief afgerekend moest worden.
Gewend om wreed te straffen, schoot de wolf vooruit. Met een gruwelijke snauw ontweek hij fakkel en dolk, greep hij Zilverberg trefzeker bij de keel. Er klonk een krijs die schel door de muren werd weerkaatst. En terwijl de heerregent met Krothsul en anderen gewapend naar buiten stormden, boorde het roofdier zijn slagtanden zo diep het kon in de keel van Zilverberg, schudde zijn slachtoffer razend heen en weer tot de nekwervels kraakten en toen stoof het monster terug het bosje in.
Terwijl de heerregent verbijsterd staarde naar Zilverbergs lijk, hielp hij Farras zich op te richten. De man wendde zich vol afgrijzen van de dode af. Op dat moment zagen zij van achter het bosje de weerwolf in zijn halve mensengedaante op zijn wagen springen. De gevleugelde paarden raasden; vuur spatte van de twee wielen van de strijdwagen, briesend klommen beide hengsten tegen de wolken op en lieten het monster in een ommezien achter de duistere horizon verdwijnen.

About the author

Frans A.M. Schaars (1953) is geboren in Didam en verhuisde toen hij 11 jaar werd naar Huize Don Rua in ’s Heerenberg. Gouden Handen Bruine Vingers spotte de winnende praalwagen van de Loilse carnavalsoptocht in 2011. Die jaren inspireerden hem tot Quintalogia, waarvan Het Herenhuis het eerste deel vormt. Sinds zijn prepensioen schrijft hij niet meer over of voor de Neerlandistiek, maar verzint hij zijn eigen verhalen. Deze fantasy verjoeg zijn nachtmerries over Don Rua.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Herenhuis - Quintalogia I

Author:

Frans Schaars

Category:

Fantasy

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-12-2017

ISBN:

978-94-022-4128-0 / 9789402241280

Price:

€ 20,00

Language

Dutch