De avonturen van Sammy... in Zuidoost Azië!

Vincent Schutte

Categorie: Jeugdboeken

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Dit kinderboek gaat over de reis van Sammy in Zuidoost-Azië. Samen met zijn ouders en zijn broertje Milas beleeft hij de mooiste avonturen. In Thailand speurt hij naar roze dolfijnen, wordt hij vriendjes met de apen en doet hij de olifanten in bad. In Laos zwemt hij in de Mekong rivier en springt hij van een hoge boomstam, zo in een waterval. In Vietnam gaat hij met een kabelbaan naar de hoogste berg en maakt hij een trekking tussen de rijstvelden. In Cambodja zwerft hij door jungletempels en in Bali rijdt hij op een paard door de branding.

Alle verhalen zijn geïllustreerd met kleurige foto’s. Een vrolijke kennismaking met dit prachtig deel van de wereld, voor kleine avonturiers en hun pappa’s en mamma’s.

Uit het boek

"Zijn we er al bijna?" Sammy vroeg het nu ongeveer voor de zevende keer. "We zitten nu zes uur in het vliegtuig en we moeten er nog vijf, dus we zijn al over de helft!" Pfff. Dat zei pappa steeds. Maar Sammy had al drie hele films gekeken, onderweg naar Hong Kong, en hij wist nu écht niet meer wat hij moest doen.
Ze gingen drie maanden op reis, maar waar naartoe, dat wist Sammy niet helemaal zeker. Deze reis was een grote droom van pappa en mamma. Ze hadden allebei vrij gekregen van hun werk, speciaal om op reis te gaan met het gezin. Pappa was een grote blonde reus. Hij kon Sammy zo, hoog boven de wereld, optillen. Hij gaf aardrijkskundeles aan kinderen op de middelbare school. Sammy was al twee keer mee geweest naar zijn school. Daar mocht hij voetballen met de grote kinderen. Vroeger werkte pappa als reisleider over de hele wereld. Hij vond niets zo mooi als reizen en nieuwe delen van de wereld ontdekken. Hij was al wel eerder in Thailand geweest, maar er waren ook delen die voor hem nog helemaal nieuw waren. Hij vond het helemaal geweldig dat mamma, Milas en Sammy deze keer ook mee gingen op reis. Mamma was nog nooit in Azië geweest. Ze was geboren in Eritrea en had al wel veel van Europa en Amerika gezien, maar ze wist eigenlijk niet zo goed wat ze van Azië moest verwachten. Net als Sammy. Wat wist hij eigenlijk van Azië? Pappa had verteld dat het eten heel lekker was en dat alles er heel goedkoop was. En ze hoefden geen jas mee op reis, want het was altijd warm waar ze heen gingen. Tropisch warm, dus ze zouden wel veel gaan zweten! Mamma had stiekem toch nog een jas in de koffer gedaan, want je wist het maar nooit… Ook moest je uitkijken voor muggen dus je kon niet overal zomaar in je korte broek lopen. Helemaal ’s avonds niet! Je moest je altijd goed inspuiten met anti-muggen spul. "Oh en er zijn ook slangen", zei mamma. Daar was ze als de dood voor, dus ze had een paar extra hoge schoenen ingepakt. Spannend hoor! Sammy kon haast niet wachten tot ze aankwamen...

Over de auteur

Vincent Schutte (1972) was tien jaar lang reisleider. Hij werkte van Zuid-Afrika tot Cuba en van Japan tot Marokko. Reizen is zijn grootste passie, in combinatie met fotografie en schrijven op zijn reisblog. Sinds de geboorte van zijn twee zoontjes, Sammy en Milas, is daar een nieuwe passie bijgekomen.
Tegenwoordig combineert hij het gezinsleven met zijn baan als docent Aardrijkskunde. Zijn ouderschapsverlof spaarde hij op, om drie maanden met zijn gezin op reis te gaan. Tijdens deze rondreis begon hij in Bangkok te schrijven. In Bali was zijn eerste kinderboek bijna klaar. Zie hier het resultaat.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De avonturen van Sammy... in Zuidoost Azië!

Auteur:

Vincent Schutte

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

158

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

12-01-2018

ISBN:

978-94-0224-171-6 / 9789402241716

Vaste prijs:

€ 20,49