Het huis der zonden

Nina Livia

Categorie: Romans

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een statig huis op de zeedijk wordt bewoond door een vooraanstaande dame die besluit om een hulpje in dienst te nemen. Vera, het dienstmeisje, bouwt een band op met de vrouw en wordt verliefd op haar kleinzoon Nicholas. Wanneer de oude dame sterft, heeft ook de nieuwe relatie geen kans op slagen meer, want Nicholas’ ouders zijn bekrompen en dulden geen meisje uit de arbeidersklasse.
Vele jaren later staat het pand te koop. Rebecca besluit er een B&B op te starten. Op een nacht klinkt mysterieuze pianomuziek uit de kelder. Zullen de geesten uit het verleden ook het heden beïnvloeden?

Uit het boek

De nachten die erop volgden, bleven muisstil. Ik moet het me toch echt hebben ingebeeld, dacht Rebecca dan, tot ze die donderdagnacht plots weer dezelfde pianoklanken hoorde. Ben ik misschien gek aan het worden? Rebecca ging rechtzitten en hield even haar adem in om zo weinig mogelijk geluid te maken. Nee, ze beeldde het zich echt niet in, iemand speelde werkelijk piano, geen twijfel meer mogelijk. Zo stil als ze kon, ging ze naar beneden. Ze moest te weten komen waar het geluid vandaan kwam. In de keuken bleef ze weer staan en luisterde ingespannen. Kwam het toch van de buurman? Rebecca ging met haar oor tegen de muur luisteren. Nee, het moest van ergens anders komen. Ze griste een steelpan van een keukenplank en schuifelde verder door het huis. Overdag zou ze nooit zo angstig zijn, maar nu was het donker en dan spookten de wildste fantasieën door haar hoofd: inbrekers, verkrachters, klopgeesten... Een steelpan was dan het minste, je wist nooit wat er ’s nachts kon gebeuren. Haar hart bonsde in haar keel toen ze aan de deur van de kelder kwam. Het geluid werd sterker, het kwam onmiskenbaar van beneden. Dan toch een spook? Voorzichtig opende ze de oude deur en met de steelpan in de aanslag trippelde ze op kousenvoeten trede voor trede naar beneden. Het huis was volledig onderkelderd en het was ook nog eens onderverdeeld in verschillende ruimtes waar heel wat generaties spinnenfamilies hun jarenoude webben met trots tentoonstelden. Met bibberende benen en kriebels in haar buik ging ze op het geluid af. Plots zag ze in de schemering een piano staan waaraan een gedaante zat. Rebecca schrok zo hevig dat er een kreetje uit haar mond ontsnapte.

Over de auteur

Nina Livia (1979) – pseudoniem van Tinne Lievens en kleindochter van de in 2003 overleden schrijver Jef Lievens – studeerde Nederlands, Engels en godsdienst en geeft reeds meer dan vijftien jaar gepassioneerd les aan prille tieners. Zo geeft ze haar liefde voor literatuur, poëzie en boeken vol overgave door. Met deze roman waagt ze haar eerste stapjes in het schrijverschap.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het huis der zonden

Auteur:

Nina Livia

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

206

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

10-11-2017

ISBN:

978-94-0224-066-5 / 9789402240665

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands