Een trip door muziekland - Pop- en rockmuziek die je niet mag vergeten!

Berry Simons

Categorie: Kunst, cultuur & muziek
  • (1)

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In een Trip door muziekland reist Berry Simons naar muziek uit het verleden die je niet mag vergeten. In tal van verhalen komt pop- en rockmuziek voorbij vanaf de jaren zestig die het beluisteren waard blijft, of je nu plaatjes draait, streamt of de radio aanzet.
De trip voert langs minder bekende, maar interessante singles en albumtracks die opnieuw onder de aandacht komen. Ook trekken we langs meesters in muziek die door hun veelzijdige werk een stempel hebben gedrukt op de pop-en rockmuziek.
De trip eindigt met een persoonlijk verhaal van Berry over een ontmoeting met zijn muzikaal idool.

Uit het boek

Al Stewart:

The News From Spain

Al Stewart (1945) is een Schotse, uit Glasgow afkomstige singer-songwriter met een zeer herkenbaar eigen geluid.
Al jong kwam hij in aanraking met het gitaarspel van Duane Eddy en de skifflemuziek van Lonnie Donegan, wat hem stimuleerde om gitaar te leren spelen, hetgeen hij deed samen met gitarist Robert Fripp die later King Crimson oprichtte.
Na zijn verhuizing naar Londen koos hij voor de akoestische gitaar en werd door zijn optredens een graag gezien muzikant in de plaatselijke folkscene midden jaren zestig.
Bob Dylan en Paul Simon inspireerden hem om zelf zijn songs te schrijven, waarbij hij zich op zijn eerste albums liet zien als een romantische folkmuzikant.
De albums Bedsitter Images (1967), Love Chronicles (1969), Zero She Flies (1970) en Orange (1972 zijn hier mooie voorbeelden van.
Love Chronicles werd zelfs door het toonaangevende blad Melody Maker verkozen tot Folk Album Of The Year.
Later vertolkte hij muzikaal een verbinding tussen actualiteit en Europese geschiedenis, zoals te horen is op de albums Past, Present & Future (1974) en Modern Times (1975).
Zijn grootste commerciële succes kwam in 1977 met het zevende album The Year Of The Cat, dat hem de status van internationale popster verleende met hits als de titelsong en On The Border. Beide singles bereikten in 1977 in Nederland een 6e plaats in de Top Tien.
Op zijn vierde album Orange uit 1972 werd hij bijgestaan door topmusici als Rick Wakeman op piano en orgel en Tim Renwick en Brinsley Schwarz op elektrische en akoestische gitaar.
Een van de hoogtepunten van het album is het trieste epos The News From Spain met als thema een wanhopige verliefdheid. Muzikaal krijgt het nummer zijn voltooiing als een pianoconcert in mineur met Rick Wakeman in de hoofdrol.

Over de auteur

Berry Simons (1948) studeerde economie in zijn geboortestad Tilburg en schreef als hbo-docent een boek over de financiering van de zorg. Hij is getrouwd, heeft twee zonen en een dochter en drie kleindochters. Hij heeft een passie voor pop-en rockmuziek, wat hem inspireerde tot het schrijven van teksten voor een radioprogramma. Deze vormen de basis voor dit boek, wat de lezer meeneemt naar pop- en rockmuziek uit het verleden die zeer de moeite waard blijft.

Reviews

2017-11-15 21:20:53 | Door: Martin Broekmans | Waardering:
Vorige week heb ik dit boek cadeau gekregen van mijn vrouw. Ik heb het in een paar avonden uitgelezen. Wat een mooie bundel verhalen over de meesterwerken en (bijna) vergeten nummers uit de historie van de pop -en rockmuziek. Prachtig is ook de manier waarop de schrijver een toevallige ontmoeting met zijn idool beschrijft. Een must-have voor iedere muziekliefhebber. Ik heb m'n oude platen na het lezen van dit boek direct weer van zolder gehaald!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Een trip door muziekland - Pop- en rockmuziek die je niet mag vergeten!

Auteur:

Berry Simons

Categorie:

Kunst, cultuur & muziek

Aantal pagina's:

226

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

10-11-2017

ISBN:

978-94-0224-064-1 / 9789402240641

Vaste prijs:

€ 20,49

Waardering:

  • (1)