Artseneed

Anja Ligtenberg

Categorie: Romans
  • (2)

€ 20,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Wanneer de hoofdpersonen uit deze roman op zoek gaan naar zichzelf, naar elkaar en naar de werkwijzen van de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, worden ze voortdurend geconfronteerd met de vraag: ‘Wat is waarheid en wat niet?’ Een heikele vraag. Een vraag die voor Suzanne van Dijk, internist en gespecialiseerd in diabetes en vasculaire aandoeningen, en voor de anderen die een rol in haar leven spelen, niet zonder meer beantwoord kan worden. Waarheid en leugen blijken namelijk verrassend dicht bij elkaar te liggen. Maar, hoe men er ook naar kijkt, voor Suzanne  is er slechts een waarheid: de artseneed.

Uit het boek

   ‘Ik neem aan dat je nog op school zit?’
   ‘Dat klopt, ik ben bezig aan mijn laatste jaar. Daarna ga ik in Amsterdam studeren.
   ‘Geneeskunde?’
   ’Geneeskunde? Alsjeblieft niet zeg. En me zeker ook als een pion laten verschuiven op bevel van een… Nee, dank je.’
   ‘Ik denk dat jouw beeld niet helemaal klopt met de werkelijkheid.’
   ‘Nou, toevallig heb ik jullie gesprek opgevangen en…’
   ‘Afgeluisterd dus,’ valt hij haar glimlachend in de rede.
   ‘Whatever,’ zegt ze terwijl ze lichtjes haar schouders ophaalt. ‘Weet u, mijn vader verwacht altijd wel iets van anderen en hij is vast niet de enige. Me begeven in een werkomgeving waar ik eerst jarenlang naar de pijpen van anderen moet dansen, daar heb ik geen zin in. Er wordt naar buiten toe altijd gesuggereerd dat de patiënten op de eerste plaats komen, ik denk zelf dat eigenbelang een veel grotere rol speelt.’
   ‘Je vader leidt een onderzoeksgroep en een instituut, dan moet je soms dingen van anderen vragen.’
   ‘Hij vroeg u niks, hij gebood u iets.’
   Die Anne is een slimme meid. Hoewel het waarschijnlijk niet mogelijk is, haar uit te horen over haar vader, wil hij op z’n minst een poging wagen.
   ‘Toevallig heb ik jullie gesprek ook opgevangen…’
   ‘U ontwijkt een antwoord dokter.’
   ‘Jij ook.’
   Vorsend kijken ze elkaar aan, om vervolgens keihard in de lach te schieten. Hij mag haar wel, zegt hij. En zij mag hem, maar desondanks vindt ze het tijd om afscheid te nemen. Zij moet naar school en hij heeft vast nog wel meer te doen.

Over de auteur

Anja Ligtenberg (Breda, 1959), is al vanaf haar vroege jeugd geïnteresseerd in lezen, voorlezen, teksten in het algemeen en teksten in samenhang met muziek. Veel activiteiten die zij sindsdien -naast haar werkzaamheden in de medische sector- ondernam, hebben haar onbewust naar het schrijven geleid. Precies in een periode waarin ze haar toekomst noodgedwongen een andere wending moest geven, besloot ze haar debuutroman te gaan schrijven. Kwam daarin haar blijvende interesse voor de medische wereld al naar voren, ook in deze nieuwe roman blijkt die duidelijk aanwezig.

Reviews

2018-02-03 13:29:01 | Door: Frederik | Waardering:
Een mooi verhaal met diverse karakters en fijne dialogen. Een lastige materie als de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie is op een begrijpelijke en heldere manier in het verhaal verwerkt. In vergelijking met het vorige boek, heeft de auteur alweer een duidelijke stap voorwaarts gezet. Ik kan iedereen aanraden dit boek te gaan lezen en ik kijk nu al uit naar haar volgende roman.

2018-01-17 16:26:50 | Door: Wil Bank
Een roman waarin een gebeurtenis in de jeugd van de hoofdpersoon, haar ontwikkeling en keuzes die zij maakt beïnvloeden in haar verdere leven. Als arts zoekt zij naar antwoorden op vragen m.b.t. voeding en medicijnen en ontmoet een zielsverwant waarmee zij niet alleen een beroepsmatige band krijgt maar ook de liefde van haar leven vindt. Een mooi en boeiend verhaal!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Artseneed

Auteur:

Anja Ligtenberg

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

216

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

15-12-2017

ISBN:

978-94-0224-167-9 / 9789402241679

Vaste prijs:

€ 20,50

Waardering:

  • (2)