Leven begint elke dag opnieuw

Carl Slotboom

Categorie: Romans

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Na hevige hoofdpijn en onderzoek in het ziekenhuis komt aan het licht dat Bob van Walraven een hersentumor heeft: een glioblastoom, een zeer kwaadaardige vorm van kanker. Kort daarna ziet hij op de televisie een documentaire over een zwerfmeisje. Hij besluit haar te gaan zoeken, teneinde een boek over haar te schrijven.

Leven begint elke dag opnieuw, is het verhaal van Bob en Becky. Het verhaal van haar ellendige bestaan aan de rand van de maatschappij en zijn uitzichtloze situatie. Het is het verhaal van de band tussen twee mensen die in totaal verschillende werelden van elkaar leven.

Uit het boek

Hij ligt op zijn rug en het verbaast hem dat hij zich zo rustig, eigenlijk heel ontspannen voelt. Hij staart naar het plafond en probeert nergens aan te denken. Gedachteloos wil hij zijn, het gevoel hebben dat er een kraan opengezet wordt en zijn hersenen leegstromen. Nergens aan denken, een leegte creëren, een vrijheid. Het lukt niet. Een mens schijnt voortdurend ergens aan te moeten denken, het gaat vanzelf, een proces dat niet gestopt kan worden.
De deur gaat open en een verpleegkundige komt binnen.
‘Hoe voelt u zich?’
‘Als een man die in een ziekenhuis ligt en geopereerd is.’
‘Wilt u iets hebben om te slapen?’
‘Nee, dank u.’
 
Het is kort na middernacht als Cody, Erwin en Becky eindelijk bij de ingang van het recreatiepark staan. Vanaf het busstation hadden ze ruim een uur moeten lopen. Eerst het dorp uit, toen langs de provinciale weg en tenslotte linksaf het bos in. Het was stikdonker geweest en Cody wilde zijn zaklantaarn niet aandoen om batterijen te sparen. Becky was een paar keer gestruikeld over losliggende takken en kreeg, naarmate de voettocht vorderde, steeds meer spijt dat ze zich had laten verleiden om mee te gaan.
‘Dat is het kantoor’, zegt Cody en wijst op een gebouw waarvan Becky alleen het silhouet ziet en dat aan het begin van het recreatiepark staat. ‘De huisjes staan verder in het bos.’
‘Je weet toch wel zeker dat er niemand op dit terrein is?’, wil Erwin weten. ‘Ik bedoel, een bewaker ofzo.’
‘Zie jij een bewaker?’
‘Dat wil toch niet zeggen dat er niemand is?’
‘Als je van plan bent te gaan zeiken, heb ik liever dat je oprot.’
‘Wat gaan we nu doen?’, vraagt Becky.

Over de auteur

Carl Slotboom (1949) studeerde operazang en zong aan theaters in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Na zijn zangersloopbaan werkte hij twaalf jaar als hypnotherapeut. Sinds 1994 schrijft hij toneelstukken en hij behoort tot één der meest gespeelde auteurs in Nederland. Ook worden zijn stukken veelvuldig in het buitenland voor het voetlicht gebracht. Eerder verscheen van hem de roman De man die zich mijn vader noemde, die genomineerd werd voor de AKO Nieuwe Schrijversprijs.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Leven begint elke dag opnieuw

Auteur:

Carl Slotboom

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

210

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

17-11-2017

ISBN:

978-94-0224-078-8 / 9789402240788

Vaste prijs:

€ 20,49