Laura - Worsteling met God, kerk en familie

Esther van der Wiel

Categorie: Romans
  • (3)

€ 22,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Laura, die opgroeit kort na de Tweede Wereldoorlog, beleeft een aantal zorgeloze jaren. Dan begint haar oudere broer, Jan-Willem, erg zwaarmoedig te worden. Bij zijn ouders of de kerkgemeenschap kan Jan-Willem niet terecht en daarom keert hij zich daarvan af. Laura wordt heen en weer geslingerd tussen begrip voor haar broer, verbolgenheid over wat hij hun gezin aandoet en de vertrouwdheid van de kerkgemeenschap. Gelukkig heeft Laura een heel goede vriend, die uiteindelijk in staat is de gevoelens en gedachten van Laura en Jan-Willem een richting te geven. Zullen ze elkaar ook op het gebied van de liefde vinden?

Uit het boek

“Lief van je, Lies, maar het lukt wel. Ik heb de wind in de rug, dus voor ik het weet, lig ik tussen de warme dekens.” Liesbeth zwaait haar vriendin uit. Laura gedraagt zich wel vreemd vandaag, ze kan zich niet voorstellen dat het alleen maar een virusje is. Maar ja, ze zal zorgen dat ze aantekeningen maakt voor haar vriendin, zodat ze zo min mogelijk achterop raakt. Laura is binnen een paar minuten de bebouwde kom uit en slaakt een zucht van verlichting. Rust! Ze fietst richting haar dorp, maar gaat er met een boog omheen, zo de polder in. Ze wil nadenken, ze wil haar tranen de vrije loop laten. En dat wil ze alleen. En alleen is ze in de polder. Zelfs de dieren staan nog op stal of zijn naar warmere oorden gevlogen. De harde wind deert haar niet. Het lijkt haar zelfs te troosten, haar geploeg om vooruit te komen. Ook als een wolk al zijn water boven haar uitstort, merkt ze het amper. De regendruppels vermengen zich met haar tranen. Verbeten fietst ze door. Kort nadat de regen is opgehouden, merkt ze dat ze het koud krijgt. Nog steeds fietst ze door. Dan ziet ze waar ze heen is gefietst.

Over de auteur

Het feit dat ze is opgegroeid in de Alblasserwaard en dat ze een verder niet te verklaren voorliefde voor kneuterigheid en boerderijen heeft, maakten het voor Esther van der Wiel voor de hand liggend dat haar verhaal zich in deze omgeving af zou spelen. Evenals op Texel waar ze veel komt met haar gezin. Het verhaal heeft zich al schrijvende gevormd en bleek een thematiek te behandelen die haar na aan het hart ligt.

Reviews

2018-02-07 14:05:35 | Door: Mirjam | Waardering:
Heel leuk boek, vlot geschreven. Een echte aanrader!

2018-01-13 17:35:20 | Door: Lies | Waardering:
Een heel mooi boek, meteen op de eerste bladzijde al in het verhaal gezogen, dus het in een dag uitgelezen. Een 10 voor de schrijfster

2017-12-20 15:02:32 | Door: Ria | Waardering:
Laura is de hoofdpersoon van het boek en dat wordt ook het hele boek volgehouden, zonder dat het vervelend word. Het verhaal leert ons open te staan voor problemen van anderen. Een van de vragen in het leven komt naar voren en stimuleert om verder door te denken. Een aanzet wordt al gegeven.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Laura - Worsteling met God, kerk en familie

Auteur:

Esther van der Wiel

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

278

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

24-11-2017

ISBN:

978-94-0224-102-0 / 9789402241020

Vaste prijs:

€ 22,49

Waardering:

  • (3)