De Diepte van Afferden

Ton van Hulst

Categorie: Romans
  • (2)

€ 20,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In het Gelderse dorpje Afferden wordt in 2017 een koperen plaatje gevonden. Niet veel later ontdekt men muurresten onder het water van een dijkdoorbraak.
In 1905 krijgt de in zijn leven internationaal beroemde Afferdense kunstschilder Antoon van Welie een bijzondere en geheime opdracht van de paus. Wat heeft hij gemaakt, en waar zijn die kunstwerken? Wat is het verband met de vondsten onder het water van de Wiel? Na een speurtocht waarin herkenning, spanning, dialect en humor belangrijke elementen zijn volgt een bijzondere ontknoping.

Uit het boek

Op hun knieën zittend bij het slechte licht keken ze recht in het gezicht van een engel. Een bijna levende engel, betoverend mooi. De opwinding in hen beiden maakte plaats voor een onmiskenbaar sereen gevoel, een gevoel dat ze niet kenden, maar dat hen een soort roes bezorgde. Alsof ze hallucinerende middelen hadden geslikt.
"Wat móói, wat móói…" Tineke kon het alleen maar fluisteren.
"Van Welie, zou het een Van Welie zijn?", zei Johan, die kort na het oplichten van de beschermende deken al had gezien dat er geen signering op het olieverfschilderij stond.
"We vragen het aan Jan. Die zal het wel weten."
"Lieve schat, wat een vondst, ik ben er helemaal beduusd van… kijk dat gezicht toch eens… niet normáál, heb jij zoiets wel eens gezien?"
"Niet te begrijpen dat iemand zo’n verstilde, verheerlijkte uitdrukking kan schilderen", zei Tineke, "dan moet je zelf toch wel vol van een bijzondere inspiratie zitten."

Over de auteur

Ton van Hulst (1954) schreef eerder ‘De Queeste van Puiflijk’, een historiserende streekroman. De vele enthousiaste reacties daarop zetten hem aan tot het schrijven van ‘De Diepte van Afferden’, een boeiende roman die zich grotendeels afspeelt in het Land van Maas en Waal en waarin de lezer een speurneus wordt.

Reviews

2018-01-02 22:13:29 | Door: Jan | Waardering:
weer een heerlijk boek van Ton van Hulst. Goed verhaal met mooie mix van feiten en fantasie. Geweldig ook de humor in het boek en dan vaak in mooi dialect. Het verhaal is wel zo spannend dat ik het ''in 1 ruk'' heb uitgelezen. Kijk nu alweer uit na het volgende boek (wat volgens mij zomaar een boek met korte verhalen zou kunnen zijn).

2017-12-31 12:46:58 | Door: Henk van de Graaf | Waardering:
Dit tweede boek van Ton leest lekker weg. Hij weet de spanning mooi op te bouwen en vast te houden tot het laatst. Vooral de verschillende scenes zorgt voor variatie waardoor je steeds verder wil lezen. Voor mij als echte Moas en Woaler is dit verhaal heel herkenbaar, als is het maar om het dialect dat Ton zo knap weet te verwoorden. Ben benieuwd naar het volgende boek.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Diepte van Afferden

Auteur:

Ton van Hulst

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

228

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

08-12-2017

ISBN:

978-94-0224-101-3 / 9789402241013

Vaste prijs:

€ 20,99

Waardering:

  • (2)