TUIN 2.0 Dan ontwerp je het toch gewoon zelf!

Marcel Damen

Category: Miscellaneous

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jarenlang heb ik tuinen ontworpen en nog steeds zie ik mensen worstelen met het begrip ‘tuin’. Hoe maak je een tuinontwerp dat bij jou en jouw omgeving past? Waar moet je op letten als je van je tuin een paradijsje wilt maken? Aan de hand van een logisch stappenplan, aangevuld met een aantal regels uit de tuinarchitectuur en tips uit de praktijk leidt “De Tuin 2.0” je door het ontwerpproces. Ondanks de vele anekdotes die tussen de tips staan is het vooral een doe-boek. Je gaat zelf aan de slag en maakt een mooi ontwerp van jouw eigen tuin.

From the book

Voordat je je vol enthousiasme op een vel papier stort nog even iets dat niet over het hoofd mag worden gezien: de menselijke maat. Bij al de elementen die je ontwerpt voor jouw tuin is het belangrijk dat je uitgaat van dit gegeven. Een pad naar de voordeur in een klein tuintje zal in veel gevallen toch ooit bereden worden met een kinderwagen of een rollator, dus is het handig ervoor te zorgen dat oma niet tussen de rozenstruiken beland, toch? En wat te denken van die pergola, die je 180 centimeter hoog hebt gemaakt, terwijl jouw partner boven 190 centimeter uitkomt. Ook leuk: het terras achter de woning dat net niet groot genoeg is als er bezoek komt! Zit oom Karel toch mooi met twee stoelpoten in het gras te wiebelen. Mag hij nog blij zijn, dat er geen vijver aan de rand van het terras ligt…
Als jij je afvraagt welke maten je moet aanhouden, kan ik maar één advies geven: pak een rolmaat en ga meten! Meet gewoon op hoeveel ruimte je nodig hebt als je loopt, zit of ligt. En wees niet te zuinig, want na de aanleg is het vaak prijzig om fouten te herstellen. Natuurlijk zijn er wel standaardmaten.

About the author

Marcel heeft naast zijn werk jarenlang met veel plezier tuinen ontworpen voor particulieren en hoveniers, maar ziet nog steeds dat veel mensen worstelen met hun tuin en dat met name het ontwerp ervan. Toch is het niet zo moeilijk als het lijkt, als je maar een aantal logische stappen volgt. En die stappen staan in zijn boek “De Tuin 2.0”, aangevuld met tips en anekdotes van een zeer ervaren en enthousiaste tuinontwerper.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

TUIN 2.0 Dan ontwerp je het toch gewoon zelf!

Author:

Marcel Damen

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

134

Illustrated:

Yes

Format/size:

Wire-O 20 x 20 cm

Release date:

01-12-2017

ISBN:

978-94-022-4116-7 / 9789402241167

Price:

€ 20,99

Language

Dutch