Heddut al geheurd? - Perikelen van twee Brabantse vrienden

Theo van Brunschot

Categorie: Romans
  • (2)

€ 20,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

'Heddut al geheurd’ gaat over het Brabantse dialect. Het speelt zich af in de zestiger jaren en vertelt de avonturen van twee vrienden, Tinus en Fraanske. Ook het dorpsleven uit die tijd komt hierin mooi tot uiting. De veldwachter bijgenaamd ‘de Snor’ die het regelmatig moet afleggen tegen het oermens Janus van Gastel. De macht die de Katholieke kerk had in het vrome Brabant. Soms lachwekkend, soms grof, soms zielig maar ook een vleugje erotiek. Kortom leuk om te lezen.

Uit het boek

‘Hier ligt ie, pa!’ riep Fraanske, de zoon van boer van Gastel. De twee waren maar eens gaan kijken waar de dokter bleef want hij was altijd stipt op tijd. Gewapend met olielantaarns gingen ze op pad. Het eerste wat ze vonden was de BMW. Het bleek dat het maar een paar honderd meter van de boerderij was gebeurd wat opnieuw een wonder mag heten. ‘Hij kan nie ver weg zèn, jonge. Gift oe ogen mar eens goed de kost.’ Van Gastel zelf volgde het spoor in de verse sneeuw en al snel zag hij dokter Gooijers in de sloot liggen.

Over de auteur

Theo van Brunschot (1954) werd geboren in Gilze, een Brabants dorp gelegen tussen Tilburg en Breda. In de jaren zestig was dit plattelandsdorp in de zomer omringd door korenvelden. De werkgelegenheid kwam van enkele leerfabrieken die het dorp rijk was. Iedereen sprak in het dialect. Het ons kent ons gevoel was toen nog volop aanwezig wat ook zijn keerzijde had, want er was niets dat geheim kon blijven. Na het plezier dat hij beleefde aan het schrijven van zijn eerste boek, kon een tweede niet uitblijven wat resulteerde in ‘Heddut al geheurd’ over de perikelen van twee Brabantse vrienden.

Reviews

2018-01-10 13:09:49 | Door: Peter | Waardering:
Mooi inzicht in ouder Brabant! Leest lekker weg. Sommige zinnen wel 3x lezen ;-) door het dialect en dat is een pluspunt!

2017-12-09 21:58:08 | Door: Corrie | Waardering:
Er waren nog geen computers, geen I-Phone's, geen GPS en maar enkele huizen hadden een antenne op het dak. De mensen genoten van radio en Chillen (buurten) maar vooral werd er veel gelezen, lekker bij de kachel. Nu is er weer een prachtig boek verschenen waarin je de 60er jaren kunt leren kennen,lekker vlot geschreven, een aanrader!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Heddut al geheurd? - Perikelen van twee Brabantse vrienden

Auteur:

Theo van Brunschot

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

232

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

08-12-2017

ISBN:

978-94-0224-151-8 / 9789402241518

Vaste prijs:

€ 20,99

Waardering:

  • (2)