Stille Schittering

Remko Tekke

Categorie: Romans
  • (1)

€ 22,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Lucia zoekt naar haar herkomst: waar, hoe en vooral waarom ze is ontstaan? Haar Siciliaanse moeder en Nederlandse vader ontmoetten elkaar bij toeval tijdens het olijven plukken in Volterra, Toscane. De scriptie van haar moeder over de ‘geloofbaarheid’ van godsdienst had rust nodig. Ze zag het niet meer. Uit niets kan veel voortkomen: leven.

Uit het boek

Door haar danste ik, pas voor pas zoals ik waarlijk was. Sluipen over een strakgespannen koord in de nok van het leven. Voeten die nooit ver van elkaar zijn en elkaar soms licht raken bij het aaien van de vloer. Volg, leid en volg, leid en volg. De top van haar gestrekte wijsvinger drukte in de palm van mijn hand en deed me om mijn as draaien alsof alle weerstand wegviel.

Over de auteur

De Hagenaar Remko Tekke heeft altijd een wonderlijke fascinatie gehad voor Italië. Inmiddels is die verworden tot een gepassioneerde, heet getemperde haat-liefdeverhouding. In alle waarschijnlijkheid komt hij daar nooit meer vanaf.

Reviews

2017-12-19 16:52:48 | Door: Jan Metsaars | Waardering:
Een erg mooi geschreven boek waarin de hoofdpersonen Lucia en Willem heel goed worden neergezet in het prachtige Toscaanse land. Zo herkenbaar als je er ooit geweest bent! Interessant thema, de beleving van eenzelfde gebeurtenis afwisselend gezien door de ogen van hetzij Lucia, hetzij Willem. En de romance ontwikkelt zich gestaag in weloverwogen soms haast poëtische zinnen. Wat een vondst ook die recepten erin. Enkele opmerkingen: In de teksten worden geregeld spaties vergeten; hiervoor nog aandacht. En het is toch Aurora en niet Lucia die haar herkomst zoekt? Zie inleiding op achterkant boekcover. Met veel genoegen gelezen!!!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Stille Schittering

Auteur:

Remko Tekke

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

230

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

01-12-2017

ISBN:

978-94-0224-119-8 / 9789402241198

Vaste prijs:

€ 22,49

Waardering:

  • (1)