Sig en Trek via Santiago de Compostella naar het einde van de wereld

Annemie Koekkoek-Geelen

Category: Travel
  • (3)

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nooit eerder zagen wij een reisverhaal naar Santiago de Compostella vanuit een zeer originele invalshoek beschreven als dat van Annemie Koekkoek. Zij beschrijft die reis namelijk vanuit twee fietsen. Verrassend hoe je als vanzelf een band opbouwt met Sig en Trek.Tussen de regels door, ontdek je als lezer de verhalen van Wilma en Jos(ephien). Na de longoperatie van Jos worden de knappe prestaties van beide dames extra geprezen. Op een luchtige humoristische manier is hun reis te volgen. Herkenbare bezienswaardigheden komen eveneens aan bod. Niet alleen reis- en fietsfanaten zullen ervan smullen, maar ook menig ander liefhebber van lezen.

From the book

Van een goede nachtrust kunnen Trek en ik niet spreken. Zonder de ballast van bagage, voelen wij de enorme intensiteit van onze stuurzorgen. De spanning hangt in de lucht. Alsof er niets aan de hand is, worden wij vanochtend evenzogoed met de tassen opgezadeld. Lopend vertrekken Wilma en Jos met ons een kant op, die wij liever niet opgaan. Het is dat ik de hulp van Wilma erbij nodig heb, anders zou ik met al mijn kracht, de remblokken kaal knijpen. Als onwillige honden laten Trek en ik ons door de deur van Bici Camino naar binnen rijden.
Terwijl Trek en ik zo langzamerhand doodsangsten uitstaan, gaan Wilma en Jos aan de koffie, alsof het een gezellig onderonsje betreft. Blijkbaar moeten ze op de eigenaar wachten. Van bidden hebben Trek en ik geen spaak verstand, maar hier in Santiago gaat dat als vanzelf. Wij bidden, dat de eigenaar vooral niet komt opdagen. Ons gebed wordt een half uur gehonoreerd. Wilma en Jos leggen de lugubere details nog een keer voor aan de eigenaar. Hij knikt bevestigend. Voor wat ik ervan begrijp, hoeven zij zich vooral geen zorgen te maken. Ze kunnen met een gerust hart naar de kerk gaan om de mis van twaalf uur bij te wonen. En, ja, ze mogen hun handbagage zolang bij hen achterlaten.

Ons vol ongeloof achterlatend, zien Trek en ik Wilma en Jos de deur uitlopen.
De eigenaar slaat een paar keer op het zadel van Trek en mompelt iets in het Spaans. Hij loopt op mij af, tilt mij op, en keert mij ondersteboven. Ik heb niet eens de kans gekregen erbij stil te staan. Mijn leven staat letterlijk op zijn kop. Het wordt zwa...

About the author

Annemie Koekkoek-Geelen (1955) woont met haar man in Veghel. Schrijven is altijd een passie voor haar geweest, maar pas de laatste jaren is ze er meer op toe gaan leggen. Het enthousiasme waarmee zij schrijft, vind je terug in haar werk. Levenloze dingen weet zij een ziel te geven. In “Sig en Trek via Santiago de Compostella naar het einde van de wereld” komt dat helemaal tot zijn recht. Er zal een nieuwe wereld voor je open gaan.

Reviews

2018-03-20 16:14:48 | By: Anneke Bakker | Rating:
Een schitterend boek dat je boeit van voor tot achter, je mist wat moois als je het niet gelezen hebt. Hulde aan de schrijfster die de bedevaart op ludieke wijze wist te beschrijven. Ook een groot compliment aan beide dames die het een en ander hebben waargemaakt. Knap werk, heb het met een brede glimlach gelezen. Anneke

2018-01-08 13:17:00 | By: Wilma | Rating:
Een geweldig boek. Ik ben geen lezer maar had 'm in 3 dagen helemaal uit. Ik ben Wilma uit het boek en heb met Jos deze reis mogen maken. Weet natuurlijk wat we allemaal beleefd hebben en was zeer benieuwd wat en hoe het beschreven is. Zo leuk en verrassend om het vanuit 'n ander perspectief te lezen. Mij boeide het natuurlijk maar ik denk vast ook mensen die ons niet kennen en/of nooit fietsen het ook leuk vinden om te lezen. Zonder spierpijn en zich niet afvragen of en waar je bedje voor die avond staat is het wel 'n avontuur om het te lezen. De schrijfster hebben we geïnspireerd om vaker de fiets te pakken....wie volgt???

2017-12-22 20:37:32 | By: Francien
Een prachtig boek. Het is genieten vanaf de eerste minuut.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sig en Trek via Santiago de Compostella naar het einde van de wereld

Author:

Annemie Koekkoek-Geelen

Category:

Travel

Number of pages:

204

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-12-2017

ISBN:

978-94-0224-137-2 / 9789402241372

Price:

€ 21,00

Language

Dutch

Rating:

  • (3)