Die nacht stierf zijn moeder

Janís

Categorie: Romans

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Die nacht stierf zijn moeder is het debuut van schrijver en muzikant Janís. De lezer wordt meetrokken in de nacht waarin de moeder van Floris, de hoofdpersoon, overlijdt. Een emotionele roller-coaster met als pikant detail het schriftje met de persoonlijke aantekeningen van Floris’ moeder. In een duikvlucht gaat Floris door zijn leven. Oude relaties en gebeurtenissen komen voorbij maar ook herinneringen aan zijn jeugd, zijn uitzonderlijke opvoeding en vooral de rol van zijn moeder hierin. Een niet bepaald alledaags leven maakt het boek tot het eind verrassend.

Uit het boek

Hij ging het balkon weer op en stak nog een sigaret op. Ergens hoorde hij muziek. Waarschijnlijk van de tv van de buren, boven of beneden. De straatlantaarns waren aangegaan en eigenlijk was het zo best wel een mooi gezicht. Grasveldje omringd door het licht van de lantaarns, verlichte woningen eromheen en op de achtergrond de grote bomen van Emmerhout. Wel een rustige buurt. Heel wat anders dan de stad waar hij zelf woonde, weliswaar een provinciestad, maar toch. Daar was altijd, dag en nacht lawaai. Auto's, knallende uitlaten van scooters, met een beetje pech de straaljagers van de vliegbasis, sirenes, spelende kinderen en soms ruziënde mensen.
 
Hij liep weer naar binnen en ging weer naast haar zitten. De huid van haar armen en handen leken steeds bleker en slapper te worden, of verbeelde hij zich dat alleen maar. Hij legde de dunne deken wat beter over haar heen. Het was warm in de woonkamer en hij depte nog een keer haar gezicht met het washandje.

Over de auteur

Janís is het pseudoniem van de in Friesland woonachtige Gertjan van der Duin. De auteur heeft lange tijd in Griekenland en Frankrijk gewoond en woont nu grotendeels in Spanje. Naast schrijver van o.a. zijn eigen blog www.moodforaday.nl is hij muzikant. Het schrijven van dit boek is voor de auteur een verwerking geweest van een moeilijk proces dat hij doormaakte na het verlies van zijn moeder. Schrijven blijkt verslavend, want een tweede boek is al in de maak.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Die nacht stierf zijn moeder

Auteur:

Janís

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

192

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

09-03-2018

ISBN:

978-94-0224-348-2 / 9789402243482

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands