En weer ging het spaarvarkentje op reis

Joke van der Ark

Category: Children books

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het spaarvarkentje weet al zo’n beetje wat hem te wachten staat als hij besluit voor de tweede keer op reis te gaan. Hij zal vast aardige mensen ontmoeten. Dat klopt. Met een van hen reist hij naar Den Haag waar hij een aantal historische en bekende gebouwen te zien krijgt. Hij geniet van alles wat die stad te bieden heeft zoals Madurodam, Panorama Mesdag en Sea Life. Op een dag wordt hij samen met Maurice, die hij die ochtend heeft leren kennen, de bus uitgezet. Dit vervelende voorval leidt uiteindelijk tot een leuke ontmoeting.

From the book

De meneer wachtte tot iedereen was ingestapt en ging toen met het varkentje naar binnen. "Goedemorgen", zei hij en zette het varkentje, zoals afgesproken bij de chauffeur neer. Nadat hij zelf ingecheckt had, bleef hij wachten. "Goedemorgen chauffeur", sprak het varkentje op zijn beurt."
"Ja, ja, blijft u aan de gang?", zei de bestuurder nors.
"Dat was ik niet, dat was het spaarvarkentje."
"En ik moet dat geloven."
"Ja," zei het varkentje, "ik wil graag naar Madurodam. Als u de dop onder mijn buikje losdraait, dan kunt het geld voor het kaartje …"
Ineens pakte de chauffeur het varkentje met een woest gebaar op en gaf het zo snel aan de meneer dat die hem bijna liet vallen. "En nu mijn bus uit!", riep hij wit van woede. "Wie denkt u wel dat u bent! Ik laat me niet zomaar door een of andere buikspreker voor de gek houden."
"Ja maar …"
"Niks te ja maar, eruit!"

About the author

Joke van der Ark (1945) begon in 1988 met het schrijven van gedichten. Toen ze kleinkinderen kreeg is zij voor hen gaan schrijven, voor elk kind iets anders. Zo zijn ook de verhalen over het spaarvarkentje ontstaan. Al schrijvend gaat ze met veel plezier met het spaarvarkentje op stap, waardoor ze veel over de stad die hij bezoekt te weten komt. Die wetenswaardigheden geeft ze dan weer graag aan de lezers van haar boeken door.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

En weer ging het spaarvarkentje op reis

Author:

Joke van der Ark

Category:

Children books

Number of pages:

132

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-02-2018

ISBN:

978-94-022-4227-0 / 9789402242270

Price:

€ 19,50

Language

Dutch