Moord in Hattem - en hoe nu verder met Europa

René Albrecht

Categorie: Romans

€ 21,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Schijnbaar op zich staande ontwikkelingen blijken op een complexe manier met elkaar samen te hangen. Twee familiegeschiedenissen liggen hieraan ten grondslag. We volgen de ontwikkelingen en het proces van ontrafeling tot aan de knallende ontknoping.
We gaan hiervoor terug naar de Tweede Wereldoorlog, belanden in het kleine gekonkel van de gemeentepolitiek van Hattem en het grote machtsspel binnen Europa, waarbij de jacht op een geheim rapport ons van het een naar het ander voert.
Moord, corruptie, machtsmisbruik, ambitie en intriges zijn de elementen die de lezer gevangen houden.

Uit het boek

De stilte trof hem. Alleen de akelig krakende en knallende geluiden van het vuur waren te horen. Twee brandweerlieden stonden geluidloos vanaf het pad met grote waterstralen door de ramen op de bovenverdieping te spuiten, waar de vlammen zichtbaar waren en de moed zonk Trelbach weer in de schoenen. Het leek een onmogelijkheid dat iemand uit dit huis zou kunnen ontsnappen. Zonder zich iets aan te trekken van de brandweermannen liep hij er naar toe. Zijn ogen speurden langs de benedenverdieping, waar hij vooral rook uit de raamgaten zag komen. De buitenmuur was zwartgeblakerd en schitterde nat in het felle licht van twee lampen die op het pad stonden opgesteld.
Iemand riep iets tegen hem, maar hij hoorde het niet, omdat op dat moment ergens in het huis iets met veel lawaai instortte. Geschrokken deinsde hij achteruit, schuilend achter het schuurtje van het naastliggende huis. Er was een hekje. Zonder aarzeling deed hij het open en glipte het tuintje in. Het werd door een coniferenhaag afgescheiden van het tuintje van Frits.
Trelbach zag hem meteen liggen, half bekneld tussen de dicht op elkaar staande coniferen. Hij zag er in het halfduister uit als een zwarte duivel, een vreemd exotisch reptiel dat niet bewoog, afgezien van het licht spastische trekken van een been tussen de boompjes.
‘Frits!’ riep hij zonder dat zijn keel geluid wist voort te brengen. De adrenaline stroomde door zijn lijf, zijn hartritme schoot omhoog en hij haastte zich naar de figuur op de grond en knielde naast hem. Aanraken durfde hij het reptiel niet, maar hij boog zich naar het hoofd en zei nogmaals met schorre stem: ‘Frits!’ Het schoot door hem heen dat hij helemaal niets voor de man zou kunnen doen. ‘Hou vol, ik haal hulp’, gromde hij.

Over de auteur

René Albrecht woont samen met zijn vrouw in Jipsingboertange (Oost-Groningen). Hij is gepensioneerd hoofd van een gemeentelijke beleidsafdeling en houdt zich nu vooral bezig met reizen en schrijven. In 2000 is zijn dichtbundel “De Gallige Gedichten van Bert Lach” gepubliceerd. Maar meer nog dan de poëzie, heeft de proza zijn belangstelling. Dit heeft tot deze roman geleid, waarin hij zowel onderdelen van zijn eigen familiegeschiedenis als zijn ervaringen met  gemeentelijke organisaties heeft gebruikt.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Moord in Hattem - en hoe nu verder met Europa

Auteur:

René Albrecht

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

262

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

08-12-2017

ISBN:

978-94-0224-149-5 / 9789402241495

Vaste prijs:

€ 21,50