20 Minuten Columns - Over het dagelijks leven in de zorg

Ingrid Mispelblom Beyer

Category: Stories
  • (6)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In 20 Minuten columns - over het dagelijks leven in de zorg, schrijft Ingrid over haar persoonlijke ervaring met de zorgverlening in Nederland. In haar persoonlijke en kritische stukken analyseert Ingrid sinds 1991de zorg in Nederland en biedt ze een zeldzaam open blik. De columns zijn persoonlijk, inlevend, ontroerend, herkenbaar, kritisch en geven ook stof tot nadenken.

From the book

Wanneer je besluit je kind ergens anders te laten wonen, gaat er veel aan vooraf voordat je daadwerkelijk tot deze keuze komt. Na zo’n besluit openbaart zich een hele papierwinkel aan formulieren, die ingevuld moeten worden. Geleidelijk aan word je met de neus op de feiten gedrukt: je dochter gaat nu echt uit huis. Nog onverwacht komt het bericht wanneer er een plek beschikbaar is. Een schok gaat door je heen. De afspraak wordt iets te snel gemaakt. Het hoofd, Gea, van de toekomstige woning staat ons vriendelijk te woord; laat haar kamer zien en vertelt met wie onze dochter gaat wonen en welk zorgaanbod er is. Ze voegt er wel aan toe dat men met een nieuwe vorm van zorg bezig is: klantvolgend heet dat. We zouden dan als ouder mogen aangeven wat we denken wat goed is voor onze dochter en dan zou men haar die zorg gaan geven. Onze dochter praat moeilijk. Wij kennen haar goed en zien aan haar wat ze leuk vindt; kennen elke beweging; elke oogopslag, kortom alles van haar.

About the author

Ingrid schrijft al van kinds af aan over alles wat haar interesseert en wat ze meemaakt in het dagelijks leven. Wanneer zij en haar man hun eerste drie kinderen adopteren en blijkt dat deze kinderen verstandelijke beperkt zijn, opent zich een nieuwe wereld en een volgende uitdaging voor het schrijven van columns die met de zorg te maken hebben. De columns zijn geschreven vanuit een positief kritische insteek. Een insteek die zo bij Ingrid past.

Ingrid doneert haar royalty’s aan projecten die werken aan de sociale veiligheid ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking.

Reviews

2018-05-28 10:59:27 | By: Wim Knoppert | Rating:
Een leerzaamboek vanuit de ervaringen met de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking. Het leest makkelijk dus zonder ingewikkelde termen. Echt een aanrader.

2018-03-29 14:20:42 | By: Gerda | Rating:
Wat een boeiende verhalen. Ik denk dat het heel veel mensen zal aanspreken. Hopelijk kan het een goede invloed hebben op de werkers van de zorginstellingen.

2018-03-16 11:38:42 | By: Frouke | Rating:
Goed en knap geschreven. Leuk om te lezen hoe met de kinderen in bepaalde situaties omgegaan wordt. Ook geeft het een kijkje achter de schermen van de zorginstelling en de problematiek rondom de zorg voor je kinderen... Van harte aanbevolen!

2018-03-14 09:51:28 | By: Piet Bakker, klinisch psycholoog | Rating:
Zeer de moeite van het lezen waard!

2018-02-28 22:31:01 | By: Lien | Rating:
Leuk en vlot geschreven. Ook lees ik achter het geschreven woord, allerlei emoties en onmacht tegen onrecht. Ik begrijp dat het niet altijd meevalt, maar het boek is geschreven door een moeder met het hart op de goede plaats, die voor haar kinderen gaat....

2018-02-13 14:10:55 | By: Ron | Rating:
Mooie korte verhaaltjes die je aan het denken zetten. Ze laten zien hoe gewoon 'ongewoon' is, maar ook hoe ongewoon 'gewoon'. Mooi boek om cadeau te geven aan 'zorgmensen', maar ook voor wie daar weinig mee te maken heeft. Aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

20 Minuten Columns - Over het dagelijks leven in de zorg

Author:

Ingrid Mispelblom Beyer

Category:

Stories

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-01-2018

ISBN:

978-94-022-4207-2 / 9789402242072

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (6)