Schizodelic

Mathias Kraak

Category: Novels

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De jonge Job komt in een coma terecht. Wanneer hij ontwaakt, blijkt hij schizofrenie gekregen te hebben. Zijn leven staat volledig op z’n kop. Om de stemmen die hij hoort te doen verdwijnen, grijpt hij naar de harddrugs. Job gaat een turbulente tijd tegemoet en hij doet er alles aan om de stemmen maar niet te hoeven horen. Hij verandert van een normale tiener in een junkie en alcoholist. Zal hij de grip op zijn leven weer terug kunnen krijgen?

From the book

Later op die avond in het politiebureau Job zat in een cel, toen deze werd opengemaakt door een cipier. ‘Kom er maar uit, je hebt bezoek.’ Job verliet de cel en werd een kamer in geleid, waar zijn psychiater aan een tafel zat. ‘Ik laat jullie alleen en als er iets is, druk maar op de knop naast de deur.’ Job nam plaats aan de tafel. ‘Job, Job, Job. Het interesseert me niet zoveel dat ik mijn bed uit getrommeld ben, maar de reden waarom staat me niet aan. Je hebt jezelf in een benarde situatie gewerkt. Als je een gezond persoon zou zijn geweest, zou je een celstraf krijgen. Maar omdat ik jou een tijdje terug al heb gediagnosticeerd als zijnde psychotisch, kan ik, ook al is dat dan met moeite, die celstraf laten omzetten in een opname in een psychiatrische inrichting. Kun jij je nog voor de geest halen dat ik het had over een opname in een adolescentenkliniek?’ ‘Ja ja, dat weet ik nog wel. In Venray, nietwaar?’ ‘Juist. Ik denk dat ik de rechter wel zover kan krijgen dat je er vanaf komt met een opname in de adolescentenkliniek met een rechterlijke machtiging van een jaar. En ook al klinkt een jaar lang, besef wel dat, als ik dat geregeld krijg, jij ontzettend veel geluk hebt. Was je onder invloed tijdens de vechtpartij?’ ‘Ja, nogal!’ ‘Speed zeker, als ik raden mag?’’ ‘Ja, speed.’ De psychiater zei: ‘Hoe kan het ook anders, zonder iets als speed had je nooit twaalf van die mannetjes in elkaar kunnen slaan.’ Job lachte.

About the author

"Jaren geleden werd mijn moeder getroffen door leukemie. Zelf werd er bij mij schizofrenie geconstateerd. Ik kwam er hierdoor achter dat ik geen invloed had op de dagelijkse gang van zaken. Schrijven gaf mij de macht om een realiteit te creeëren waarover ik de absolute controle heb. Schizodelic is zijn eerste roman."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Schizodelic

Author:

Mathias Kraak

Category:

Novels

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-06-2009

ISBN:

978-90-883-4787-0 / 9789088347870

Price:

€ 17,99

Language

Dutch