Leven in het systeem - Tips & tricks om de bijstand te overleven

Joy Man

Categorie: Maatschappij

€ 16,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Als individu leven we in een netwerk. Het netwerk vormt je leven. Als je uit het netwerk valt, dan val je in een gat en word je aan je lot overgelaten. Je moet weer in je netwerk zien te komen, anders is eenzaamheid een gevolg. Joy Mans relatie van twaalf jaar ging uit en ook haar baan viel weg. Haar koopwoning heeft ze af moeten staan aan haar ex-partner. In de WW kon ze zich financieel nog staande houden, maar in de bijstand heeft zij het erg moeilijk gehad en had ze zelfs last van psychoses. Ze wist zich te herpakken door weer in het netwerk te komen. In haar boek geeft zij tips hoe je de bijstand overleeft.

Uit het boek

Bij het schrijven van dit boek zit ik in de bijstand. Voor veel mensen is het leven in de bijstand een vorm van ‘eigen schuld’. Echter, iedereen kan in deze situatie terechtkomen. Ik ben 37 jaar en hoogopgeleid, en hoewel ik de arbeidsmarkt nog van alles te bieden heb aan kennis en ervaring, lukt het mij niet om werk te vinden.
Overleven in de bijstand is een boek over hoe ik gevochten heb vanaf de middelbare school en de hogeschool. En over hoe ik - met uiteindelijk een masterdiploma op zak - dacht een toekomstperspectief op de arbeidsmarkt te hebben en een rechtvaardige burger te kunnen zijn. En over mijn ervaring dat de rechten die je denkt te hebben, niet gelden voor als je uit het reguliere systeem bent gevallen.
 
De wetten en regels, zoals mensen die kennen en zoals die toegepast horen te worden, gelden niet voor degenen die in het systeem van de lokale overheid
terecht zijn gekomen.

Over de auteur

Joy Man is geboren op 29-01-1980 in Doetichem. Op haar 19e verhuisde zij naar Utrecht om Communicatiemanagement te studeren aan de Hogeschool van Utrecht. Nadat zij in 2004 haar studie succesvol heeft afgerond volgde zij nog een Master Beleid en Organisatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie wilde zij een carrière opbouwen in de financiële sector. Zij begon in 2006 als fundaccountant bij een effectenbank. In mei 2008 switchte zij van baan om sales binnendienst medewerker te worden bij een ICT dienstverlener. Sindsdien heeft zij geen vast contract meer gehad.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Leven in het systeem - Tips & tricks om de bijstand te overleven

Auteur:

Joy Man

Categorie:

Maatschappij

Aantal pagina's:

62

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

12-01-2018

ISBN:

978-94-0224-212-6 / 9789402242126

Vaste prijs:

€ 16,49

Taal

Nederlands