Als moord je achtervolgt

Luc Dirickx

Categorie: Thrillers
  • (1)

€ 22,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Op een januariochtend wordt Denny Crane gewekt door en ontploffing. Op straat staan de vuilniscontainers in brand. Al snel blijkt het om een aanslag te gaan. Wanneer de aanslagen steeds toenemen en drastischer worden, besluit Denny zijn oude beroep van forensisch tandheelkundig expert en criminoloog terug op te pakken. De enige verdachten zijn een jongen en een gehandicapte man. De politie is overtuigd van hun schuld. Denny graaft op zijn manier verder. Uiteindelijk komt ook zijn leven in gevaar. De daders blijken altijd een stap verder te zijn. Zijn zoekocht voert hem tot in Afrika waar hij een internationale zwendel bloot legt. Door het hacken van computers, het gebruik van internet en de grijze hersencellen komt het tot een verbluffende, onverwachte ontknoping.

Uit het boek

De koerier stopte ter hoogte van de wegversperring van de Merellaan. Hij sprong uit de voor UPS zo herkenbare wagen met de schuifdeuren naast de bestuurder. Hij wilde het dranghekken opzij zetten om door te kunnen rijden. Prompt werd hij op zijn schouder getikt door de aanwezige politieagent. Geen enkele wagen mocht de straat in. De UPS koerier kon dan ook niet anders dan het zware pak op zijn karretje te plaatsen en dit naar de Merellaan nummer zestien te voeren.
De agent controleerde het pak om de koerier vervolgens doorgang te verlenen. Daarna gaf hij de aanwezigheid van de UPS koerier aan de radiocentrale door. Aan de deur werd het pak aan mijnheer Vermeer overhandigd die hiervoor netjes tekende. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de agente die de bewaking in het huis verzorgde en de agent op de hoek van de straat.
Wanneer de koerier wegreed, zorgde de agent op de hoek ervoor dat de afsluiting van de straat terug op de juiste plaats kwam te staan. Daarna repte hij zich snel naar zijn warme dienstwagen.
Het vertrek van de koerier werd weer aan de meldkamer doorgegeven. Daarna draaide hij de stop van zijn thermos, en hij schonk zich een beker warme koffie in. Uit zijn broodtrommel diepte hij een boterham op. Tijdens het eten werd zijn aandacht getrokken door een jonge dame die in mini jurk kwam aangewandeld. Hij stelde zichzelf vragen over de temperatuur van de meisjesbips die nauwelijks door stof bedekt was. De bij elke stap opwippende jurk toonde elke keer haar minuscule zwarte slipje en haar blote billen.
Gelukzalig verliet de agent deze wereld want dit was het laatste wat hij nog ooit nog te zien zou krijgen. Een enorme knal tilde zijn auto van de grond. De hete koffie verbrandde zijn borst en dijen. Zijn boterham vloog door de auto. De auto zelf viel enkele meters verder in het grasveld neer. De agent werd in de auto heen en weer geslingerd en toen werd het voor eeuwig zwart voor zijn ogen. Zijn nek was gebroken en een straal bloed liep over zijn lip naar beneden.
De ravage was groot. Enkele honderden meter in het rond waren nagenoeg alle ruiten in stukken gebroken. Heel wat inwoners werden gewond door rondvliegende scherven. 

Over de auteur

Luc en Nadia Dirick-Bonami hebben met deze politietriller hun gezamelijke debuut geschreven. In het ware leven hebben ze samen een tandartspraktijk in Goirle, ten zuiden van Tilburg. Hun boeken bevatten pure fictie maar hebben in de verre achtergrond ook een autobiografisch karakter. Hun eigen ervaring als tandheelkundig verzekeringsexpert vormt de basis voor de avonturen van Denny Crane die de vaste figuur in hun boeken is geworden.

Reviews

2018-03-26 12:51:52 | Door: Vloebergs C | Waardering:
Een enigszins controversieel boek waarin de hoofdpersoon op zoek gaat naar de identificatie van een crimineel die herhaaldelijk mislukte aanslagen pleegt en daarbij steeds drastischer wordt. Terwijl de criminelen steeds weer hun eigen doel voorbijschtieten en hun eigenlijke doelwit steeds gemist wordt, blijft de politie steeds een stapje achter te lopen op de criminelen. Terwijl er steeds meer onschuldige slachtoffers vallen is het aan de amateur detective en forensische expert Denny Crane om zelf op onderzoek uit te gaan. De politie is zeker de daders te kennen maar Denny heeft zijn twijfels en komt door het uitvlooien van het internet en door zijn eigen deductie tot een onverwachtte ontknoping. De auteur beschrijft de stapgewijs de stappen die in tijdens het onderzoek genomen worden en de successen en steeds weerkerende desillusies die de politie boekt. Vanaf het eerste hoofdstuk zitten er subtiele hints verborgen die de sluier van het mysterie elke keer even oplichten. Steeds blijft de vraag achter waar de amateurdetective naartoe wil. Dat zorgt ervoor dat je het boek in één keer wil uitlezen. Prachtig verhaal voor een debuutriller. De auteur breekt met de klassieke verhaalstructuren zoals die meestal in boeken voor komen en daar moet je als lezer even rekening mee houden. Uiteindelijk laat het dagelijkse leven zich ook niet vatten in de klassieke structuren van een boekverhaal.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Als moord je achtervolgt

Auteur:

Luc Dirickx

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

280

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

23-02-2018

ISBN:

978-94-0224-291-1 / 9789402242911

Vaste prijs:

€ 22,00

Waardering:

  • (1)