Tampomas

Jan van Hanen

Category: Travel

€ 19,49
Free shipping
Delivery between five and seven working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tampomas beschrijft een waar-gebeurde reis naar Indonesië. De reis gaat via Hong Kong. Op een prettige manier worden de belevenissen opgedaan tijdens de reis beschreven. Voornaamste reisdoelen zijn vreemde culturen, natuur en landschappen. Het boek gaat over de zin en de onzin van de maatschappelijke verharding. Ondertussen filosofeert Jan van Hanen over de oerknal en alles daaromheen.

From the book

Het beklimmen van de Tampomas is één van mijn levensdoelen. Niet dat de berg hoog is, de hoogte bedraagt slechts 1.684 meter. Ook heb je geen bijzonder uitzicht vanaf de top. Het prachtige oerwoud, wat de berg eens bedekte is ook al lang verdwenen. Als ik eerlijk ben kan ik de Tampomas niet meer noemen dan een puistje in het dichtbevolkte landschap van West-Java, niet ver van de miljoenenstad Bandung. De verbinding met Bandung is vrij goed. Je kunt met het openbaar vervoer redelijk makkelijk in een dorpje aan de voet van de berg komen. Maar om nog dichterbij te komen lukte me tot op heden nog niet. Vaak strandden mijn pogingen al in Nederland, in de wirwar van hersenspinsels. Toch heeft deze berg meer aantrekkingskracht op mij dan een nieuwe auto, een mooi huis, of een mooie bruine vrouw.
Vanwaar deze aantrekkingskracht en waarom lukte het steeds niet deze als beginnersberg bekendstaande pukkel te beklimmen? Andere bergen had ik al wel beklommen. De Gunung Tangkuban Perahu, de Gunung Lawu, de weg naar Kawah Putih en ook het pad naar Kawah Ijen. Dat juist de Tampomas zo'n grote aantrekkingskracht op mij heeft is heel simpel te verklaren. De mooiste tekst die ik ooit gelezen heb gaat over de beklimming van de Tampomas. Een tekst geschreven door Franz Wilhelm Junghuhn in de eerste helft van de negentiende eeuw.

About the author

Jan van Hanen woont met vrouw en zoon in Goes. Hij is vijf dagen per week bezig met het landschap. In zijn vrije tijd fotografeert en tekent hij. Eens in de twee jaar probeert hij een verre reis te maken. Veel van zijn reizen zijn geïnspireerd door de 19e-eeuwse wetenschapper Franz Wilhelm Junghuhn. Ook kan één plantensoort voor Jan al een reden zijn om de halve wereld over te reizen.

Reviews



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tampomas

Author:

Jan van Hanen

Category:

Travel

Number of pages:

142

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-02-2018

ISBN:

978-94-0224-249-2 / 9789402242492

Price:

€ 19,49

Language

Dutch