Het Beloofde Land

Stijn Rombouts

Category: Novels

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Daar is hij dan, de eerste Nederlandse roman over de huidige Syriëcrisis. Gewoon, omdat we deze oorlog die al miljoenen levens heeft verwoest niet onopgemerkt aan ons voorbij kunnen laten gaan. President Assad, terroristengroepen als Islamitische Staat en de Koerden staan lijnrecht tegenover elkaar en tot overmaat van ramp zijn ook de wereldmachten niet eensgezind over een oplossing. Dit debuut van een 19-jarige schrijver combineert politiek, filosofie, literatuur, actualiteiten, de medische wereld, voetbal en muziek tot een lopend geheel en omvat thema’s als een onmogelijke liefde, gebroken vertrouwen, dementie en andere psychische stoornissen, moslimextremisme, homofobie, seksueel misbruik, vegetarisme, klimaatverandering en hoever je moet gaan om je kind te beschermen.

From the book

De beul van mijn eer en geweten deed de celdeur open en duwde me naar binnen. Ik viel voorover op de grond. Als ik echt had geprobeerd had ik mezelf wel op kunnen vangen, maar ik wilde gewoon niet meer. Mijn hoofd raakte met een bonk de vloer en het voelde alsof hij ieder moment kon barsten, maar ik bleef bij zinnen. Ik hield mijn ogen gesloten, maar ik voelde dat Tara naar me toe kwam om te kijken hoe het met me ging. En daar was ik heel blij om. Toch hield ik me bewusteloos. Ik genoot ervan dat eindelijk iemand zich om me bekommerde. Die zak van een Mustafa hoefde ik ook niet meer te zien. Tara tilde mijn hoofd op en ik keek recht in haar grote, mooie maar bange bruine ogen. Ik zag aan haar dat ze vreesde dat ik het niet zou overleven, maar die zorg was ongegrond. Tenminste, niet vandaag. Maar nog een maand zo leven zou me de kop kunnen kosten. En ik wist niet zeker of ik dat erg vond of niet. Ik voelde de tranen prikken in mijn ogen. Ik wilde me sterk houden. Wat was ik ook een watje, zij heeft dit al ruim twee jaar moeten doorstaan en ik breek nu al! Maar ik hield het niet meer, ik barstte in snikken uit. Ik was zo blij dat Tara er nog was. Zij zou mijn steun en toeverlaat zijn op dit soort moeilijke momenten. Ik schokte en trilde. Ik richtte me half op en sloeg mijn armen om haar heen. Ik huilde uit op haar schouder, die nat werd van mijn tranen. "Het is zo verschrikkelijk. Hier moet een eind aan komen. Dat moet gewoon."

About the author

Hij zette zijn eerste stapjes als schrijver op de basisschool en mocht zijn verhalen over pratende dieren in de klas voorlezen, verhalen met zoveel fantasie dat je het idee had dat je in een LSD-trip zat. Daarna heeft hij de pen neergelegd, jarenlang. Totdat hij op een onderwerp stuitte waar simpelweg over geschreven móest worden, juist omdat schrijvers het tot dan toe links hadden laten liggen. Zijn naam is Stijn Rombouts.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Beloofde Land

Author:

Stijn Rombouts

Category:

Novels

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-01-2018

ISBN:

978-94-022-4225-6 / 9789402242256

Price:

€ 20,49

Language

Dutch