Barong - Dodelijk mysterie op Bali

Joost Vermeulen

Categorie: Thrillers
  • (3)

€ 18,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Wat doe je als je tijdens je huwelijksreis op Bali geconfronteerd wordt met een aantal mysterieuze gebeurtenissen en een brute moord? Ben je bereid om jezelf op te offeren voor een hoger doel? En stel je daarvoor ook het leven van je geliefde in de waagschaal?

Voordat hij het weet zit Mills tot over zijn oren in de problemen en raakt hij verstrikt in een complot. In zijn zoektocht naar een oplossing moet hij instinctief een antwoord geven op bovenstaande vragen. Mills beleeft een riskant avontuur en krijgt daarbij hulp uit een wel heel onverwachte hoek!


Uit het boek

Even voelt Ewan een koude luchtstroom langs zijn hals. Alsof het tocht. Is ze nu snel de deur uitgelopen? Die is echter dicht. Ook goed, dan niet. Ze is kennelijk vertrokken en heeft ook aan de airconditioning gezeten, het wordt nu echt koud in de kamer.
Het kastje hangt bij de kapstok in het halletje. Als hij kijkt wijst de thermostaat een nette 21 graden aan. Precies de temperatuur waarbij hij lekker slaapt en die hij gisterenavond heeft ingesteld. Maar het voelt een stuk kouder! Als hij zich omdraait ziet hij zijn eigen adem, het lijkt alsof het vriest! Wat gebeurt hier? Weer die Kris?

Uit het niets verschijnt een donkere figuur. Op slechts een armlengte afstand staat hij voor Ewan. Die verstijft volledig.
'Wat is dit? Wat wilt U?'
De gedaante neemt wat afstand en steekt zijn handen naar voren. Met de ene hand laat hij vijf vingers zien, met de andere twee.
'Zeven? Wat bedoelt U?'
De duistere man zweeft richting een schilderij en wijst naar de afbeelding van een watertempel. Met zijn vinger raakt hij alle verdiepingen aan.
'Zeven verdiepingen?'
Dan dringt het bij hem door. Het amulet! Dat tempeltje heeft zeven etages, daar zal het over gaan.
'Moet het tempeltje mee naar de Agung?'
De figuur knikt. Een rustig gevoel komt over Ewan heen. De Kris heeft geen kwaad in zin. Het is een vriend die wil helpen! Moet hij hem nu bedanken?
Te laat. De verschijning is weg. De suite leeg, terwijl de temperatuur weer langzaam begint op te lopen.
Het zweet druipt over zijn gezicht. Zijn gedachten schieten op en neer. 'Niet vergeten Mills te vertellen het beeldje mee te nemen. Spullen halen,' denkt hij hardop.

Over de auteur

Joost Vermeulen (1967) woont met zijn vrouw en zoon in Vessem en is in het dagelijks leven werkzaam in het bedrijfsleven. In zijn vrije tijd schrijft hij artikelen, gedichten en verhalen. Vanuit deze bezigheden en zijn persoonlijke ervaringen ontstond deze thriller.

Reviews

2018-01-31 21:21:46 | Door: Joost strijbos | Waardering:
Een vlot geschreven, spannend boek. Het eerste hoofdstuk pakt je meteen. Mooie sfeertekening van Bali. Hier en daar een Indonesisch woord geeft meer couleur locale. Niet teveel "stille kracht" erin maar net genoeg om het boek spannend en geloofwaardig te maken. Goede plot en plotwendingen.

2018-01-16 17:12:20 | Door: MT | Waardering:
Lekker vlot verhaal!

2018-01-06 12:11:18 | Door: YB | Waardering:
Boek was eigenlijk te snel uit. Leuk verhaal en goed leesbaar.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Barong - Dodelijk mysterie op Bali

Auteur:

Joost Vermeulen

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

126

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

22-12-2017

ISBN:

978-94-0224-180-8 / 9789402241808

Vaste prijs:

€ 18,49

Waardering:

  • (3)