Cover voorkant
Huidverjonging op maat
Huidverjonging op maat

Huidverjonging op maat

Karoline Van de Mergel

Category: Health

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We willen allemaal een stralende huid met zo weinig mogelijk lijntjes en rimpels. Inzetten op huidverjonging is helaas niet vanzelfsprekend: naast huidverzorging op maat, komen er ook nog heel wat interne en externe factoren bij kijken. In dit boek beschrijft Karoline Van de Mergel welke factoren je huid sneller doen verouderen en krijg je naast tips en informatie ook nog oefeningen en recepten die de huidveroudering kunnen tegengaan. Want schoonheid bereik je niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit.

From the book

We doen ons best, maar helaas kunnen we de klok niet terugdraaien of de tijd laten stilstaan.
We hebben natuurlijke huidveroudering dus niet helemaal in de hand.

We rennen, vliegen van her naar der. Kinderen naar school, sporten, naschoolse activiteiten, supermarkt, onverwacht doktersbezoek, ga zo maar door. Het leven is soms zó stressvol, onze huid wordt daar niet mooier van. Dit is een extra reden om regelmatig te ontspannen om je goed in je vel te voelen.

Een ‘beetje’ stress houdt ons scherp. Onder invloed van stress maakt het lichaam cortisol aan, een hormoon zoals adrenaline. Cortisol zorgt ervoor dat energie die in de cellen van je lichaam opgeslagen zit, snel beschikbaar wordt. Zo kunnen we snel handelen of presteren onder druk, spanning of bij gevaar. Handig, maar zo’n situatie mag niet te lang duren. Chronisch verhoogde cortisolwaarden zijn namelijk heel ongezond. De hormoonbalans raakt verstoord, evenals de bloedsuikerspiegel, cholesterolwaarden en vetstofwisseling. Langdurige stress veroorzaakt zo veel schade aan hart en vaten, we worden dikker en vermoeider. Deze voortdurende hoogspanning laat ook zichtbare sporen na en dit zie je vooral in de huid.

Puistjes en irritatie:
Dat je meer last hebt van puistjes bij drukte, is geen toeval of onzin. Uit onderzoek blijkt dat stress de huid vatbaarder maakt voor bacteriën, waardoor bijvoorbeeld acne kan verergeren. Cortisol verstoort niet alleen de barrièrefunctie, het vermindert ook het aantal stofjes in de huid dat ons beschermt tegen ‘aanvallen’ van buitenaf. Tegelijkertijd raakt de talgproductie verstoord. Het gevolg: de huid wordt gevoeliger en onrustiger.

About the author

Karoline Van de Mergel is al jarenlang actief in de wereld van de huidverzorging. Zo verdiepte ze zich in toegespitste methodes voor huidverjonging, huidverbetering en definitieve ontharing en volgde ze de opleiding tot huidtherapeut. Vanuit haar totaalvisie op huidverbetering kwamen de opleidingen voedingsconsulente en orthomoleculaire therapie in het rijtje te staan. Gedreven door haar belangstelling voor allerhande huidproblemen en een aanpak op maat, startte ze haar eigen skincare clinic in Oostende. Sinds enkele jaren leidt ze hier een succesvolle praktijk, in nauwe samenwerking met specialisten, dermatologen en plastisch chirurgen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Huidverjonging op maat

Author:

Karoline Van de Mergel

Category:

Health

Number of pages:

238

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-03-2018

ISBN:

978-94-022-4366-6 / 9789402243666

Price:

€ 23,50

Language

Dutch