Lea

Miriam Bon Doortmont

Categorie: Romans

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Lea is een vrouw van middelbare leeftijd die door omstandigheden een nieuwe keus in haar leven wil maken. Ze hoopt dat een nieuwe plek een nieuw begin voor haar kan betekenen. Ze komt per toeval bij een familie terecht. Dit gezin is alles waar zij altijd van droomde, liefdevol, gezellig, gedreven. Ze krijgt echter meer dan waar ze om vroeg. Ze krijgt niet alleen een nieuwe kans en een nieuw levensdoel, maar ook meer liefde en genegenheid van zowel het gezin als van iemand in het bijzonder. Iedereen maakt op zijn eigen beurt een verandering door, die eigenlijk voor het hele gezin kan worden omschreven als iets positiefs.

Uit het boek

Mats liep naar buiten met een raar gevoel in zijn buik. De logee of de vriendin van zijn moeder was er nog steeds, maar was anders dan de anderen. Zij was jonger dan de rest en ze leek al helemaal te zijn ingeburgerd. Ze wist waar alles stond en leek een natuurlijke gang door de keuken te maken, alsof ze daar helemaal thuis hoorde. Dat was opmerkelijk. Hij had er geen gek gevoel over, ook zag hij haar niet als een soort indringer in hun gezin. Hij had er geen enkel vervelend gevoel bij en dat vond hij raar. Iedere andere vriendin was een inbreuk op hun leven geweest en was weer een reden geweest dat hij weg wilde. Dat oeverloze geklets over dat hij zo groot was en wat wilde hij met zijn toekomst en werkte hij al bij zijn vader? De eeuwige vragenregen, daar was hij zo klaar mee. Maar deze vrouw vroeg niets en was daar gewoon alsof ze er altijd al was geweest. Boeiend en een tikje aantrekkelijk bedacht hij. Hij schrok van de gedachte. Gat, aantrekkelijk dat was naar om te zeggen, toch was het zo. Lea had een aantrekkingskracht, die hij nog niet kon plaatsen. Haar vraag was te veel geweest en te plotseling gesteld, maar vooral was hij er niet op bedacht dat er iemand was, daarom was hij weggelopen zonder iets te zeggen. Hij had er geen spijt van, maar stom of gek was het wel. Hij was gevlucht naar buiten en was van plan zich zelf niet meer te laten zien die dag.

Over de auteur

Het hele leven van Miriam Bon Doortmont (1971) staat in het teken van creatief bezig zijn. Fantasie voor het schrijven was nooit het probleem, maar het afmaken wel, totdat dit verhaal voorbij kwam en schreeuwde om een einde. Na veel aanmoedigingen van liefdevolle mensen, durfde ze de stap te maken. Het schrijven van verhalen is voor haar ook een soort overwinning op zichzelf. Want een boek schrijven en dyslexie hebben, is geen fijne combinatie. Al heeft het haar er nooit van weerhouden om iets moois te creëren.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Lea

Auteur:

Miriam Bon Doortmont

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

194

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

02-03-2018

ISBN:

978-94-0224-304-8 / 9789402243048

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands