De sage van Mecran III - Eenhoornkoning

Cliff Riemens

Categorie: Fantasy

€ 22,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Alweer het derde deel in de sage van Mecran. Zou in Eenhoornkoning de schijnbaar eindeloze oorlog tussen enerzijds de mensen en de Elfen en anderzijds de Thag’güls beslist worden?
Eenhoornkoning, een verhaal dat zowel fantasierijk als spannend is en zich afspeelt in een ijzige winter, kent een verrassende wending. Niet alleen nieuwe spelers, maar ook nieuwe contreien maken hun opwachting in dit dodelijke, afmattende oorlogsspel.
En waar is Mecran? Leeft hij nog, en zo ja, zal híj werkelijk zijn aandeel in de profetie kunnen leveren?

Uit het boek

Met tegenzin deed hij zijn handschoenen uit, stopte ze in een achterzak en begon zijn tent uit te pakken. Al na enkele ogenblikken waren zijn vingers door en door koud. Dit maakte het opzetten van zijn tent er bepaald niet makkelijker op, maar na veel sukkelen en moeilijk doen stond zijn onderkomen van dik geweven doek en stokken recht. Halshin maakte de knopen van de voorhang los en bukte zich voorover om naar binnen te gaan. Totdat achter hem het geluid van krakende sneeuw hem deed verstijven. Als vanzelf ging zijn hand naar zijn zwaard, maar het was al te laat.
Er werd een hand om zijn nek gevouwen en werd hij ruw naar achteren getrokken. Hij tuimelde achterover in de sneeuw, rolde door de klap verder over zijn schouder en kwam plat op zijn buik terecht. Een mond vol sneeuw deed hem hoesten. Ruw werd hij op zijn rug geworpen. Zonder het te weten was hij beslopen door twee mensen! Of Elfen, hij kon het niet zeggen aangezien hun hoofden bedekt waren met lange gevlochten haren en baarden. Hun lichamen waren beschermd tegen de kou door grove kleding van huiden en pelzen. Hun gezichten gingen schuil achter dikke sjaals, Halshin kon niet meer onderscheiden dan twee bruine ogen bij elke man. "Sohm er du?", werd er meer in zijn gezicht geschreeuwd dan gezegd, al even ruw werd Halshin overeind geholpen om direct een schop in zijn knieholte te ontvangen.
Nu zat hij, door het ene individu vastgehouden, geknield voor de andere vreemdeling in de sneeuw. "Sohm er du, Elleve-mann?" Halshin kon de vragende toon horen die gesproken werd maar de taal was hem zo vreemd dat hij niet zou weten wat hij moest antwoorden. Het leek hem het beste vooralsnog helemaal niks te zeggen. "Raise vi hams slah aavskurre", klonk opeens de donkerdere en zwaardere stem van de nummer twee achter hem, en plots werd zijn hoofd hardhandig aan zijn rode haren naar achteren getrokken en een dik bijlblad tegen zijn nek geduwd. "Iekeh!", schreeuwde de eerste meteen. Nog meer over en weer geroep maar te snel voor Halshin om te kunnen volgen. Opeens rukte de man die voor hem stond het haar van voor Halshins oren. "Dehm ehr ihke elleve!", schreeuwde de eerste weer. Nog net op het laatste moment zag Halshin van opzij een vuist aan komen zwaaien, daarna ging alle licht uit.

Over de auteur

Met veel plezier heeft Cliff Riemens gewerkt aan dit derde deel in de Mecran trilogie: een waardige afsluiter van een spannende reis waarin ik aan jullie, mijn lezers, heb mogen vertellen hoe een jongen opgroeide van straatrat tot betrouwbaar soldaat.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De sage van Mecran III - Eenhoornkoning

Auteur:

Cliff Riemens

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

262

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

19-01-2018

ISBN:

978-94-0224-200-3 / 9789402242003

Vaste prijs:

€ 22,00