Moordfilm

Felix Thijssen

Categorie: Thrillers

€ 21,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De bioscooppremière is een daverend succes. Hun nieuwste speelfilm belooft een internationale tophit te worden. Redding voor Samson Producties dat in zwaar weer is beland. Maar de vreugde over dit schot in de roos slaat nog dezelfde feestavond om in ongeloof en verbijstering als de oudste van de twee producenten in elkaar zakt.
Zijn jongere zakenpartner, John, hoort het donderen wanneer een bevriende rechercheur hem laat weten dat het hier niet gaat om een hartverlamming, maar om moord.
In het spoor van de bevriende rechercheur graaft John door het verleden van wijlen zijn mededirecteur. Stuit daarbij op doodsvijanden en potentiële daders als ook op een omgebracht slachtoffer van verkrachting.
Zijn speurtocht ontrafelt niet alleen het mysterie achter de moord, maar mondt tevens uit in een dodelijke wraakactie.

"Moordfilm" was de droom van de helaas te vroeg overleden filmdistributeur
"Bill" van Roosmalen. Bevriende thrillerschrijver Felix Thijssen
heeft die droom alsnog waargemaakt.

Uit het boek

In de menigte is het niet moeilijk om anoniem te blijven. Duizend gasten praten en drinken, stemmen, gelach, muziek. Je bent niemand, je kijkt en luistert, waakt over de details. De lijfwacht wordt aangeklampt en meegenomen door een politieagent. Je doelwit slentert de zaal in, achter de vrouw aan. Ze wacht hem op, halverwege het zijpad.
Heimelijk gefluister en geknik, als verliefde pubers. De vrouw blijft staan, neemt een glas champagne van een passerend dienblad. De man wandelt langs de zaalwand naar de gang naast het toneel.
Pet op, en snel. Je bent er en mompelt een excuus als hij de deur opent. De man knikt afwezig en gaat voor je uit de gang in.
Nu. Deur dicht, de spuit, de dop van de naald. Twee meter, drie meter. De man hoort je en lijkt een seconde te aarzelen, maar de naald gaat door de smokingstof voordat hij zich kan omdraaien en je drukt de spuit leeg. Je brein wil iets zeggen, dit is wat je verdient, en waarom. Je mond zwijgt.
De man slaakt een zwakke kreet en valt voorover.
Je steekt de spuit weg. Hoort de deur en rent langs de kleedkamers naar de nooduitgang.
Je staat in de koele nachtlucht. Je voelt niks. Leegte. Er is geen maan.

Over de auteur

Felix Thijssen is een van Nederlands meest succesvolle thrillerschrijvers. Bekroond met de Gouden Strop - en in België met de Diamanten Kogel - onder meer voor zijn Max Winter serie. Daarnaast schrijft hij speelfilm scenario’s en tv-dramascripts. Hij woont in Frankrijk.

"Bill" van Roosmalen behoorde met zijn firma Gofilex tot de top van de Nederlandse filmdistributeurs. Schrijven was zijn hobby. Van zijn hand verscheen de biografie "Mijn Leven met Film". Hij stierf eer hij zijn eerste en enige misdaadroman "Moordfilm" kon voltooien.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Moordfilm

Auteur:

Felix Thijssen

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

240

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

16-03-2018

ISBN:

978-94-0224-364-2 / 9789402243642

Vaste prijs:

€ 21,49

Taal

Nederlands