op mijn woord - gedichten, minimaaltjes en doordenkertjes

René Rockx

Categorie: Gedichten
  • (1)

€ 16,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Op mijn woord is een bijzondere bundel toegankelijke gedichten, minimaaltjes en doordenkertjes. De teksten halen heel verschillende thema’s aan. De woorden ervan worden zo gebruikt dat ze de lezer soms verwarren en verrassen en dikwijls wordt in het midden gelaten waar de tekst over gaat. Zo kunnen de lezers volop hun eigen invulling eraan geven.

Uit het boek

Gedicht
Tekens

Tekens volgen elkaar
naar betekenis
en bekentenis.
Waarheid in het volle
licht,
straal zonder terugweg.

Minimaaltje
Een heel mooie bloem
zei ik tegen mijn buurman
een jaar later weer.

Doordenkertje
Vervulling
Liever niet de vervulling van de onthulling?

Over de auteur

René Rockx was in de jaren zestig op de kweekschool voor onderwijzers al actief bezig met debatteren over moderne literatuur. Schrijven is een steeds terugkerende activiteit in zijn leven. De variatie erin is groot. Aanvankelijk waren het egodocumenten, later gedichten en de laatste jaren ook dagboeknotities en korte verhalen.

Reviews

2018-08-25 16:28:28 | Door: Conny Schelvis | Waardering:
Op mijn woord is een bundel toegankelijke gedichten, minimaaltjes en doordenkertjes. De teksten halen heel verschillende thema’s aan. De woorden ervan worden zo gebruikt dat ze de lezer soms verwarren en verrassen en dikwijls wordt in het midden gelaten waar de tekst over gaat. Zo kunnen de lezers volop hun eigen invulling eraan geven, aldus de informatie op de site van de uitgever. Ik heb niets met gedichten. In ieder geval niet veel. Ik ben ook geen expert op dit gebied en lees ook niet veel in dit genre. Maar af en toe kom ik wel eens een gedicht of tekst tegen waarvan ik niet kan zeggen of het taalkundig goed is maar wel of het mij aanspreekt. Als een tekst je raakt of aanspreekt dan is het goed ( voor mij). Deze bundel kreeg ik onder ogen en ik was meteen al verkocht van de cover. Waarom kan ik niet zeggen het sprak mij zeer aan. Door zijn eenvoud en de mooie kleuren. De gedichtjes , minimaaltjes en doordenkertjes zijn kort en krachtig. Sommige deden mijn wenkbrauwen fronsen en andere toverde een glimlach op mijn gezicht… Dus ik sluit mij aan bij de tekst dat de lezer er een eigen invulling aan kan geven en ik het een verrassende leeservaring vond.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

op mijn woord - gedichten, minimaaltjes en doordenkertjes

Auteur:

René Rockx

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

86

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

12-01-2018

ISBN:

978-94-0224-213-3 / 9789402242133

Vaste prijs:

€ 16,99

Waardering:

  • (1)