Betsy - Het dagelijks leven met een grimmige vrouw

Johan Gussekloo

Categorie: Romans

€ 21,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Betsy is weduwe en woont bij haar dochter. Ze is geen aardige vrouw. Betsy lijkt van niemand te kunnen houden en terroriseert haar omgeving. Het gezin heeft zwaar te lijden onder de nukkige stemmingswisselingen van Betsy. Naar de wereld toe houdt iedereen zich groot, maar achter de huisdeur speelt een tragedie. Wanneer Joshua een schrift met potlood cadeau krijgt, gaat hij schrijven over de mensen om hem heen. Met name Betsy heeft hij in het vizier.

Uit het boek

In een dik schrift schrijf ik de onvermijdelijke zinnen die het beeld beschrijven van mijn samenzijn met de gezinsleden. Ik heb dit schrift gekregen van mama. Het lag in de supermarkt bij de kassa. Ik zeurde haar aan het hoofd dat ik er mooie tekeningen in kon maken. Daarom kocht ze er een potlood bij.
Niemand heeft me gedwongen te schrijven over Betsy. Toch ben ik nu beginnen te schrijven over de vrouw die zo’n stempel op dit leven hier drukt. Het lijkt dwaasheid of zelfbedrog om me op deze manier met Betsy bezig te houden. Natuurlijk is dat het ook. Er is niemand die het zich in zijn hoofd haalt om schrijvend met Betsy bezig te zijn. Maar ik kan niet anders. Waarmee die behoefte is ontstaan, weet ik niet. In mijn directe omgeving doe ik er niemand plezier mee. Waarom doe ik dit dan? Om te bewijzen dat ik meer ben dan de slappeling, het kleinkind van Betsy? Het liefst wil ik ver weg blijven van dit bestaan, alsof het niet bij me hoort. Waarom zal ik nieuwsgierigheid veinzen naar vragen waarop ik geen antwoord krijg? De vanzelfsprekendheid waarmee iedereen de labiele toestand accepteert, is een gegeven waar ik rekening mee heb te houden. Maar waarom eigenlijk? En waar zijn de fotoboeken? Zoals te verwachten valt, wordt de herinnering weggevlakt voordat er een verhaal kan worden opgetuigd van heldere, zuivere zinnen. Niemand herinnert zich iets en alles is voor iedereen een groot zwart gat.

Over de auteur

Johan Gussekloo is van 1967. Hij werkt bij een overheidsorganisatie als kantoorbediende. Met zijn gezin en twee katten woont hij in een polderstad. Betsy is zijn debuut. Johan werkt momenteel aan zijn tweede roman.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Betsy - Het dagelijks leven met een grimmige vrouw

Auteur:

Johan Gussekloo

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

242

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

26-01-2018

ISBN:

978-94-0224-222-5 / 9789402242225

Vaste prijs:

€ 21,49

Taal

Nederlands