Het was een gewone dag - het verhaal over mijn acuut compartimentssyndroom

Sietske van Schaik

Category: Health
  • (4)

€ 19,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het zou een gewone dag moeten worden voor Sietske als zij richting school fietst. Maar het loopt helemaal anders als zij wordt aangereden op een rotonde. Wat in eerste instantie op een gewone spierscheur lijkt, blijkt later een acuut compartimentsyndroom te zijn en vereist spoedmaatregelingen. Sietske komt in het ziekenhuis terecht waar zij in sneltreinvaart op de operatietafel belandt en een heftige week beleeft. Ze ervaart het ziekenhuisleven, al zijn positieve en negatieve kanten. Samen met vele verpleegkundigen, artsen, familie en vrienden, probeert zij deze lange week zo goed mogelijk te doorstaan. Op de eerste dag van thuiskomst, heeft Sietske al haar ervaringen, angsten, verschillende emoties en gebeurtenissen zelf vanuit haar eigen belevenis in een verhaal gebundeld.

From the book

Ik kijk naar mijn voet van mijn linkerbeen. Hij is helemaal blauw en paars gekleurd en hij voelt ook nog eens ijskoud aan! Ik zet de douchekop erop en draai de kraan warmer.
"Mijn voet is raar", wijs ik, als mijn moeder binnenkomt. Mijn moeder hurkt neer en kijkt er ook naar. Al snel trekt ze een bezorgd gezicht.
"Vreemd", beaamt zij. Ze neemt de douchekop over en zet de douche nog warmer. Ze sproeit met het water op mijn voet en raakt hem aan. Wat we ook doen, hij blijft ijskoud aanvoelen.
Ik zie de zorgen er nog niet echt van in. Hij is koud, ja dus? Ik heb altijd koude voeten en dat hij blauwig en paarsig is, ja dus? Ik ben net terug van een ongeluk, natuurlijk is hij een beetje blauwig. Hij is vast opgezwollen door de klap.
‘‘Ik ga het ziekenhuis bellen’’, mompelt mijn moeder en ze zet de douche uit. Als vanzelf begint ze mij te helpen met afdrogen, omdat ik niet in evenwicht kan blijven staan. Ik kijk zuchtend om mij heen. Zelfs dat kan ik niet meer zelf, afdrogen. 

About the author

Sietske van Schaik (1999) komt uit Grootebroek en heeft al sinds kleins af aan, een grote liefde voor het schrijven. Dit verhaal is een erg belangrijk verhaal voor haar, ook omdat de littekens op haar been haar er dagelijks aan herinneren. Het voelde als een afsluiting voor Sietske toen zij aan het verhaal begon. Ze heeft alles van haar afgeschreven en heeft de situatie zoals die toen was geaccepteerd. Omdat zij ook veel van schrijven houdt, koesterde ze de wens dat dit verhaal in een echt boek zou verschijnen.

Reviews

2019-02-01 10:02:48 | By: Gerda Niewenhuis | Rating:
Heel indrukwekkend wat zij allemaal heeft moeten doorstaan. Het leest heerlijk, is verfrissend geschreven. Ik ben erg benieuwd naar haar andere boeken.

2018-09-28 08:53:01 | By: Jolanda Rozier | Rating:
Een mooi verhaal. Goed geschreven en leest lekker weg. Ik ga zeker je andere boeken ook nog lezen.

2018-09-26 22:53:50 | By: Fokko de Vrij | Rating:
Het boek neem je direct mee in het verhaal. Het is een persoonlijk en eerlijk verhaal. Fris taalgebruik en heb het met plezier gelezen. Bijzonder en uniek.

2018-02-20 20:41:35 | By: Sma Jong | Rating:
Wat een mooi, indrukwekkend en lekker leesbaar geschreven boek, Sietske heeft talent! In een paar uurtjes uitgelezen :-)Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het was een gewone dag - het verhaal over mijn acuut compartimentssyndroom

Author:

Sietske van Schaik

Category:

Health

Number of pages:

140

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-02-2018

ISBN:

978-94-0224-261-4 / 9789402242614

Price:

€ 19,49

Language

Dutch

Rating:

  • (4)