De dief van Minisolo - Dertig verhalen voor kinderen van alle leeftijden

Jaap Staal

Category: Stories

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Misdaad loont niet en een dief schoolt zich om tot verhalenverteller. Hij schrijft over koningen, prinsen, vervelende jongetjes, dorpsgekken, kabouters, een fee, een spook, een verstandige schooljuffrouw en over het stoutste meisje van Rotterdam.

From the book

In een heel hoog flatgebouw stond een grote lift. En in die lift zat een bord met heel veel knoppen. Op de onderste stond een K voor Kelder, dan kwam een 0 voor de begane grond en dan kwamen de cijfers van 1 tot 14 voor elke verdieping van het gebouw. Verder waren er nog twee knoppen met de tekens voor deuren sluiten en deuren openen en daarboven een rode knop voor alarm. Daar moest je op drukken als de lift tussen twee verdiepingen stil bleef staan en dan kwam er een monteur of zelfs twee om je te bevrijden.
Tot zover was alles normaal. Maar deze lift had boven de alarmknop nog een zwarte knop en een bordje daarnaast met "Onder geen beding op deze knop drukken!", Wat zou dat voor een knop zijn? En waarom mocht je er niet op drukken? Zou de lift door het dak gaan, als je dat toch deed? Of juist helemaal naar beneden, door de kelder? Zouden de deuren voor eeuwig op slot blijven en de mensen in de lift sterven van honger en dorst? Of … nog griezeliger … zou de lift met alle mensen erin ontploffen? Of zou de lift alleen maar voor altijd kapot zijn?
De mensen die in de flat woonden, wisten het niet. Ze schreven een brief aan de firma die de lift gebouwd had met de vraag waarvoor die knop diende en ze kregen daarop ook antwoord. Maar aan dat antwoord hadden ze niets. De firma schreef dat ze het om redenen van veiligheid niet mocht vertellen, maar dat de mensen absoluut van die knop moesten afblijven. En dat deden ze dus maar.
Ja, maar niet allemaal.

About the author

Jaap Staal (1932) was leraar Nederlands en conrector aan de Rijksscholengemeenschap Brielle en befaamd om de verhalen die hij kon vertellen. Ook zijn kleinkinderen genoten van dat talent en toen hun moeder vond dat die kinderen wel erg veel snoep kregen, nodigde ze hem uit wat verhalen te schrijven om hen daarop te kunnen trakteren. Bijgaande bundel is het resultaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De dief van Minisolo - Dertig verhalen voor kinderen van alle leeftijden

Author:

Jaap Staal

Category:

Stories

Number of pages:

92

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-09-2018

ISBN:

978-94-022-4763-3 / 9789402247633

Price:

€ 18,49

Language

Dutch