Wanneer een Leven geen Waarde meer heeft, is de Dood een Prijs

Max Doijen

Categorie: Thrillers
  • (7)

€ 25,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het jaar 2044
De Benelux is één dictatuur, bekend als ‘de Staat’.
Misdaad wordt zwaar bestraft en de Staat zet premiejagers in om criminelen te vinden en te doden.
Rachelle Romanowski leeft in de Benelux en heeft maar één ambitie: Premiejager van de Staat worden.
Wanneer de kans zich voordoet, grijpt ze die.
De beste premiejager, bekend als de meest gevreesde man van het land, moet haar opleiden. Maar tijdens haar training keert een oude vijand van de Staat terug voor zijn persoonlijke wraak. Rachelle wordt vanaf dat moment geconfronteerd met een wereld die ze voorheen niet kende.
Een wereld die wreed, morbide en genadeloos is.

Uit het boek

De nacht was koud. Het was begin november en de temperatuur begon langzaam te dalen. In de stad was het rustig. Op straat zag je nauwelijks mensen rond dit uur, want de meeste mannen en vrouwen zaten in cafés iets te drinken of ze waren thuis met hun gezin. Veel jongeren van achttien en ouder waren in disco’s, clubs en cafés de beest aan het uithangen. Dat gebeurt ook onder controle. Elke uitgaansgelegenheid en elk etablissement is voorzien van camerabewaking en uitsmijters die op straat de boel in de gaten houden. Zelfs de toiletten, met uitzondering van de wc-hokjes, zijn met camera’s beveiligd, zodat niemand een illegale activiteit kan uitvoeren zonder dat iemand het merkt. De burger weet dit en houdt zich ook keurig aan de regels. In de jaren dat de Staat regeert, hebben er dertienhonderd illegale incidenten plaatsgevonden in horecagelegenheden en in negen van de tien gevallen ging het om drugsgebruik en geweldpleging. De burger weet wat de consequenties zijn van ook maar één misstap en daarom blijft men in het gareel.
Iedereen was altijd blij als het vrijdagavond was. De werkweek zat erop, het weekend was aangebroken, iedereen had even geen zorgen meer om werk en men kon tijd doorbrengen met vrienden of familie. Toch gold dit niet voor iedereen. De agenten en afgevaardigden van de Staat hadden alleen vrij wanneer de Staat toestemming gaf. Elke ambtenaar die voor het systeem werkt, had maar één dag in de week vrij. Zo is de wet. Er was echter nog iemand die niet vrij had die avond. Hij was al drie weken lang op jacht naar zijn prooi en eindelijk had hij hem gevonden. Zijn prooi, die nog maar twee uur te leven had.

Over de auteur

Max Doijen (1990) woont in een dorp ten zuiden van Maastricht en wist toen hij 22 was dat hij schrijver wilde worden. Een schrijver van thrillers met een duistere kant. O.a. Millennium van Stieg Larsson had een grote invloed op hem. Max heeft de ambitie om een eigen wending te geven aan de Nederlandse thriller.

Reviews

2018-10-19 09:53:23 | Door: Cyriel | Waardering:
Normaal gesproken lees ik zelden een boek (helemaal uit). Dit boek heeft een spannende verhaallijn en houd je aandacht vast tot het einde. Je kunt het niet zomaar wegleggen en wilt zsm doorlezen. Er zitten een aantal verrassende elementen in die later pas duidelijk worden. Goed geschreven, zeker voor een eerste boek. Ik kijk uit naar het volgende!

2018-08-20 20:59:16 | Door: Emilie Doyen | Waardering:
Wanneer een Leven geen Waarde meer heeft, is de Dood een Prijs Wanneer een Leven geen Waarde meer heeft, is de Dood een Prijs Max Doijen Gelezen Normaal lees ik fantasyboeken of roman/historyboeken van koninkrijken van vroeger zoals koning Hendrick VIII of Victoria. Ik heb eigenlijk nooit een thriller gelezen. Normaal spreek de tekst op de achterkant op de een of andere manier me niet aan. Graag wil ik wel mijn (achter)familie steunen en ben ik toch begonnen aan het boek. Ik had niet verwacht dat dit boek mijn aandacht zou trekken. Het is spannend, heeft een goed verhaal en je wilt graag doorlezen hoe het verder gaat. Verder lees het ook vrij makkelijk. Max als je dit lees ga vooral door met schrijven. Je hebt me echt verrast dat ik een thriller leuk vond om te lezen.

2018-05-16 11:46:38 | Door: Ralf | Waardering:
Onbekend met dit genre (doorgaans lees ik voornamelijk biografieën en waargebeurde misdaadboeken) ben ik aangenaam verrast door deze thriller. Een spannend boek met bij vlagen lugubere en futuristische passages. Ondanks het feit dat het verhaal zich in de verre toekomst afspeelt, kun je je van de meeste beschrijvingen een realistische voorstelling maken. Als je eenmaal in het verhaal zit, is het lastig om het boek weg te leggen. De ruim vierhonderd pagina's vlogen als het ware voorbij. Overall een knappe prestatie van deze beginnende schrijver!

2018-05-14 22:17:41 | Door: MH | Waardering:
Voor een eerste roman heeft de schrijver absoluut een prestatie van formaat neergezet. 'Wanneer een leven geen waarde meer heeft, is de dood een prijs' pakt je al snel bij de strot en laat niet gauw meer los. De auteur heeft een zeer beschrijvende stijl. Door die gedetailleerde, vlotte vertelstijl kun je je levendig voorstellen hoe de gecreëerde maatschappij (die misschien niet eens zo heel fictief is) eruitziet. Grof geweld en pornografische seks worden niet geschuwd in dit verhaal, maar passen uitstekend bij de grimmige, sinistere wereld die in het boek beschreven wordt. Het deed me soms denken aan 'Pitface' van HB. Keiharde actie wordt moeiteloos afgewisseld met een vertederend tafereel; een pagina verder zit je zó weer op het puntje van je stoel. De karakters Morax en Rachelle lijken elkaars tegenpolen, maar blijken de nodige overeenkomsten te bezitten. De slechterik is er een volgens het boekje en kan zich qua 'evilness' meten met bijvoorbeeld The Joker uit Batman. Kortom, een verrassend plot met een bloedstollende climax, een vlotte, prettig leesbare stijl en een scenario dat in realiteit wellicht niet zo heel ver van ons verwijderd is, maken dit tot een debuutroman waar deze (jonge) schrijver met recht trots op mag zijn. Chapeau (ook voor de ontwerper van de omslag trouwens). Lees, huiver en oordeel zelf...

2018-04-20 12:12:30 | Door: Roosen | Waardering:
Een aangrijpende thriller die heel vlot geschreven is en die je in spanning houdt van het begin tot het einde. Het boek is zo geschreven dat het je verbeelding duidelijk doet aanspreken. Ook de verhaallijn naar de ontknoping toe zijn een pluspunt van dit boek. Een echte aanrader.

2018-04-03 14:27:34 | Door: TvdW | Waardering:
Het boek staat bol van spanning, actie, geweld, wreedheden, leed en lust. Hoewel ik de eerste bladzijden van het boek als rommelig heb ervaren (waarvan de inkijk jammer genoeg een deel is) krijgt het verhaal al snel een heerlijk tempo en houdt dit aan tot de laatste bladzijde. Vooral de snelle wisseling tussen personages en gebeurtenissen zorgt voor een vlotte en spannende leeservaring. Ik kijk uit naar het volgende boek.

2018-03-11 13:17:56 | Door: Lideine | Waardering:
Ik heb genoten van de eerste tot de laatste bladzijde. Een boek dat absoluut lastig weg te leggen is; vlot geschreven met een goede verhaallijn en plot. Een debuutboek dat je niet mag missen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Wanneer een Leven geen Waarde meer heeft, is de Dood een Prijs

Auteur:

Max Doijen

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

422

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

02-03-2018

ISBN:

978-94-0224-347-5 / 9789402243475

Vaste prijs:

€ 25,49

Waardering:

  • (7)