De jonge koningin

J.M.N. Heugen

Category: Novels
  • (5)

€ 24,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als zeventienjarige prinses is het leven niet bepaald een sprookje. In deze op de West-Europese middeleeuwen gebaseerde romantische fantasy, zal Jane door onvoorziene omstandigheden de troon van haar vader erven. Doordat haar land Igranid verscheurd wordt door oorlog en aan het randje van de afgrond staat, huwelijkt haar vader haar uit aan de zestienjaar oudere, machtsbeluste koning van haar buurland. Naast het moeten leren omgaan met een grillige echtgenoot met behoeftes, verandert door het huwelijk de politieke situatie niet alleen positief, maar ook negatief. Daarnaast komt haar plaats als politica in een mannenwereld ook nog eens aan een zijden draadje te hangen. Jane krijgt te maken met verdriet, verraad en politieke intriges. Maar ook met vriendschap, loyaliteit, persoonlijke groei, en bovenal: intense en onvoorwaardelijke liefde.

From the book

"Gaat je tante mee?" Nycolas grinnikte terwijl hij een brief schreef.
"Nee, mijn tante reist met mijn dochter mee. Alleen jij en ik en wat soldaten. Hoezo, durf je niet alleen te zijn met mij?"
"Jawel…" Gelukkig, maar aan de andere kant had ze aan Marie toch een soort houvast. Iemand die over haar waakte, ook al kon ze onuitstaanbaar moeien. De koning was alweer aan een tweede brief begonnen. Hij keek op toen ze niets meer zei. Ze glimlachte vriendelijk en slenterde door de kamer.
"Jammer dat je er niet was vannacht, en me ook niet wilde ontvangen. Ik heb je gemist", zei hij, terwijl hij de in inkt gedoopte veer over het vel papier kraste en vervolgens zijn handtekening zette. Daar was ze al bang voor. Wat moest ze daar nu op zeggen?
"Ik ehm… Ik dacht dat dat niet gebruikelijk was. Aangezien ik nu zwanger ben…" Ze schrok van zijn gelach. Het was niet de lach die ze gewend was.
"Gebruikelijk?! Ik dacht dat je nu toch onderhand wel doorhad dat ik alles behalve gebruikelijk ben, Jane. Sorry, maar dat is geen excuus. Mijn beste arts zegt dat het geen probleem is, en dat zal hij jou ongetwijfeld ook verteld hebben." Ze werd rood en staarde naar de grond. Deze houding was nieuw. "Je bent mijn vrouw. Ik heb ten alle tijden recht op jou", zei hij resoluut. Haar hart bonkte in haar keel. Deze man vond ze niet zo leuk… "Een Astoriaanse vrouw weigert haar man niet, en haar koning al helemaal niet."
Ze ging even zitten op zijn bed en sloeg haar handen om zich heen. Ze voelde een traan prikken in haar ooghoek en sloot haar ogen. Ga nou niet zielig doen, Jane, zei ze tegen zichzelf. Hij heeft gelijk. Ze haalde haar neus op en zuchtte diep.
"Vergeef me", zei ze. "Ik zal niet meer weigeren." Hij antwoordde niet, maar schreef ook niet meer verder. Straks ging hij zich nog aan haar opdringen… Hij staarde voor zich uit en zuchtte gefrustreerd. 

About the author

Van kinds af aan schreef J.M.N. Heugen, geboren in 1993, al fantasierijke verhalen en scripts, hetzij alleen of met haar broertje. Ze besloot na het krijgen van twee kinderen haar passie voor schrijven te hervatten en een boek te schrijven. Naarmate de omvang toenam, bedacht ze zich dat een groter publiek wellicht geïnteresseerd zou kunnen zijn. Zo werd binnen een half jaar ‘De jonge koningin’ geboren, geïnspireerd door de vele historische, romantische series die ze als tiener samen met haar moeder bekeek.

Reviews

2018-03-20 15:45:13 | By: Mieke Wijnants | Rating:
Op boeiende wijze laat de auteur ons het leven binnenstappen van de zeventienjarige prinses Jane. Door onvoorziene verdrietige omstandigheden zal Jane de troon van haar vader erven. Het spijt me verschrikkelijk van je broer. God hebbe zijn ziel. Maar haar land, Igranid, is verscheurd door oorlog en staat aan de afgrond. Haar vader ziet maar één oplossing en dat is Jane uithuwelijken aan de zestien jaar oudere en machtsbeluste koning van haar buurland. Jane wordt hierdoor op zeventienjarige leeftijd koningin. Op de cover zien we de jonge koningin het hoofdpersonage van deze roman. De jonge koningin heeft het niet gemakkelijk. Ze moet leren omgaan met haar grillige echtgenoot met al zijn behoeftes en een heftig voorval. Verdomme Jane, wanneer hou je nu eens op met die bloedirritante ijspegelhouding van je? Daarnaast verandert door hun huwelijk de politieke situatie niet alleen positief, maar ook negatief. Met alle respect, mijn nobele, maar ik heb u hiervoor gewaarschuwd. U Had haar nooit mogen trouwen. Bovendien komt haar plaats als politica in een mannenwereld ook nog eens aan een zijden draadje te hangen. Ik zei het toch, je bent een geboren politica. Jane moet moeilijke beslissingen nemen. Het ging om de vluchtelingen en hoe nu verder. Gaat het haar lukken om aan alle wensen en opdrachten te voldoen en daarnaast ook nog een goede echtgenote te zijn? Jane krijgt te maken met verdriet, verraad en politieke intriges. Maar ook met vriendschap, loyaliteit, persoonlijke groei, en bovenal: intense en onvoorwaardelijke liefde. In het verhaal zie je Jane groeien van een onzeker en naïef meisje naar een krachtige jonge vrouw, die weet wat ze wil en kan. Dit is mooi gedaan door de auteur. De vaak lange dialogen lezen niet altijd even fijn. Het blijft wel duidelijk wie er aan het woord is. De auteur weet een goed beeld te scheppen van situaties, gebeurtenissen en personages, waardoor het verhaal meeslepend wordt. Deze roman is gebaseerd op de politieke intriges van de Middeleeuwen en als rode draad het liefdesverhaal. Sommige koosnamen en uitroepen die gebruikt worden in deze roman passen niet in deze tijd, maar doen niks af aan het verhaal. Na het einde toe komt de vaart pas echt in het verhaal. Alhoewel de afloop vrij vlug voorspelbaar is, is de plot verrassend mooi. Knap debuut.

2018-03-07 21:08:03 | By: Umm Farah | Rating:
Een boek dat makkelijk wegleest en niet saai wordt! Je krijgt een fascinerend en realistisch kijkje in hoe het er toen aan toe ging. Met meeslepende gebeurtenissen waar Jane bewonderingswaardig mee omgaat!

2018-03-03 16:22:47 | By: asiyah | Rating:
Mooi verhaal dat je van het begin tot het einde raakt. De spanning wisselt zich af met het romantische liefdesverhaal van het hoofdpersonage en haar kersverse man. Zijn harde karaktertrekjes in combinatie met het romantische ideaalbeeld van vele vrouwen vond ik super. Het is zo'n boek dat je liefst aan een stuk door zou willen uitlezen. Zeker de moeite.

2018-02-02 17:43:25 | By: Christine | Rating:
Als ik een boek lees duurt het meestal zo’n 50 bladzijden voordat ik goed in het verhaal zit. Bij dit boek niet, het boeit meteen. Hoe een meisje van 17 moet copen met haar nog te ontplooien persoonlijkheid en daarbij al zo jong te maken krijgt met verlies, geweld, liefde, politiek, doodsbedreiging, overweldigend geluksgevoel. Het boek bevat 380 blz en tijdens de laatste 100 wilde ik het boek niet meer wegleggen. Knappe prestatie voor een debuut!

2018-01-31 23:09:05 | By: Marcel | Rating:
Spannend en intigrerend boek...Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De jonge koningin

Author:

J.M.N. Heugen

Category:

Novels

Number of pages:

384

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-01-2018

ISBN:

978-94-0224-236-2 / 9789402242362

Price:

€ 24,49

Language

Dutch

Rating:

  • (5)