Fake

Niels Merkx

Category: Society

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Fake is een weergave van de kijk van Niels Merkx op de wereld. Is het fictie of werkelijkheid? Goede vraag. We worden bedonderd. Elke dag van de week. Waar ook in de wereld. De politiek neemt de meest rare besluiten. Veelal ten koste van de meest arme mensen onder ons. In plaats van dit allemaal te noemen heb ik een fictief verhaal verzonnen. Nederland wordt bestuurd door een groep machtige, voor de buitenwereld onzichtbare mensen. Met maar één doel: geld verdienen. Geen ethische overwegingen. Nee, gewoon zoveel mogelijk winst maken. Iemand komt hiertegen in opstand. Het wordt een heftige strijd…

From the book

Drenthe 2015. Het staat me helder voor de geest, ook al komt het uit dat arme leven als landarbeider vele eeuwen geleden…

Die ervaringen van toen zijn mijn drijfveer nu. De wereld is eeuwen verder maar de kern is nog hetzelfde. Alleen, wie zijn de machthebbers nu? De politiek, de industrie, de kerk? Zeg het maar.
Ik heb sterk het gevoel dat er nu ‘onzichtbare’ krachten aan het werk zijn. Ik wéét het, ik voel het en het stoort me. Nee, het irriteert me mateloos. Deze keer laat ik het niet gebeuren!
Iemand moet het toch doen? Iemand dient erachter te komen waarom de overheid de ene na de andere zotte maatregel neemt. Zogenaamd als gevolg van de crisis. Wat nou crisis? En wie zijn telkens het haasje? Juist, de gewone burgers. Zij betalen telkens het gelag.

Dit alles overpeins ik in een herberg in het mooie brinkdorp Dwingeloo. Het is dinsdag en het is lekker rustig. Ik ben hier de vakantieganger en kan in alle rust aan mijn belangrijke opdracht werken.
Niemand die me in de gaten heeft, denk ik…

About the author

Niels Merkx woont in Waspik. Hij is 56 jaar oud en getrouwd en heeft een tweeling van twee en twintig jaar oud. Hij wil al zijn hele leven “zijn verhaal” schrijven. Dat heeft hij gedaan. Hij is er meermalen voor naar Drenthe geweest. Daar vindt het verhaal plaats. Geschreven in zijn vakantie weken. Zonder script, maar recht uit het hart. Fake, een andere kijk op het leven?

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Fake

Author:

Niels Merkx

Category:

Society

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-05-2018

ISBN:

978-94-022-4510-3 / 9789402245103

Price:

€ 20,49

Language

Dutch