Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Algiz
een decennium in Vlaanderen 1119-1129 - deel II

Auteur

Genoveva Vansina

Uitvoering
Paperback
Prijs
24 ,00
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Karel de Goede, negenhonderd jaar geleden vermoord, diep betreurd, nooit vergeten!
De cultuurhistorische roman Algiz voert je via een spannend fictief verhaal binnen in het twaalfde-eeuwse Brugge. Het eerste boek focust vooral op de vele facetten van het dagelijkse leven in Vlaanderen tijdens het bewind van Graaf Karel. Het tweede brengt een historisch verantwoord beeld van zijn laatste regeringsjaren, de omstandigheden van de moord en de gevolgen daarvan. Realiteit en fictie vloeien in elkaar. De spanningslijnen uit Deel I sluiten zich rond de hoofdfiguren in Deel II: alles hangt met alles samen.

Over de auteur

Genoveva Vansina is de dochter van auteur Dirk Vansina en zus van de Afrikanist Jan Vansina. Zij studeerde Germaanse Filologie aan de Rijksuniversiteit Gent en was lerares hogermiddelbaar onderwijs in Engeland, Belgisch Congo en enkele scholen in België, voor ze voor anker ging in Brasschaat, waar ze 53 jaar woonde. Ze onderwees Nederlands, Engels, Duits, Frans, Wetenschappelijke Lectuur en Geschiedenis. Ze heeft twee dochters, Gudrun en Hadewijch, en drie kleinkinderen, een Vlaamse Jolien en twee Noren, Jonas Ingvald en Simen Emile.

Productinformatie

ISBN
9789402242461 / 978-94-022-4246-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-08-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
352
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Robrecht wil naar de markt. Het is een eeuwigheid geleden dat hij daar nog was. Geen lijfwacht meer hebben heeft zo zijn voordelen! Ze laten hun paarden achter in de stallen van de burggraaf en gaan te voet. Genieten van de marktdrukte en blijven staan kijken bij een kiezentrekker. Daar staat zeer veel volk. De ‘patiënten’ worden door vrienden en kennissen vastgehouden, want ze gaan lelijk tekeer, zelfs als men hen eerst dronken voerde of een of ander verdovingsmiddeltje deed slikken. Beide jongens maken op slag het heilige voornemen hun eigen tanden beter te gaan verzorgen. Dat kan met klei, maar ook met knauwen op twijgjes van bepaalde struiken, waarvan het sap de door tandenstokers vergeten ongerechtigheden opruimt. Robrecht dartelt als een lammetje in een lentewei, en Helgi volgt hem met een vaderlijke blik. Plots ziet hij hem verstarren en wit wegtrekken. Onmiddellijk slaat hij zijn arm en mantel om hem heen en trekt hem instinctief achteruit: "Wat scheelt er?"
Robrecht haalt diep adem: "Offa!", fluistert hij, "Offa is terug!" 

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek