Mindkeeper - Bipolair: 2 uitersten

Zwaantje Koopmans

Categorie: Gezondheid
  • (3)

€ 16,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Anna heeft buiten haar Bipolaire 1 stoornis diverse andere stoornissen. Voor de uiteindelijke diagnoses gesteld worden bestaat haar jonge leven uit een achtbaan. Heen en weer geslingerd door uiteenlopende problemen, verdriet, zorgen en ziekte. Het wachten op een goede diagnose, begeleiding en medicatie maakt Anna en haar omgeving vaak moedeloos en wanhopig.

Uit het boek

Mijn tranen zitten hoog vandaag. Anna is al een poosje bezig met haar SPV’er om haar wensen rond overlijden en begrafenis op papier te zetten. Ze komt bij me op mijn werkkamer.
"Mam, ik wil dit liedje ook graag horen en zoek jij dan ook nog een liedje voor me uit? Je weet toch welke kist ik wil, hè, mam?"
Als ze de deur weer uitgaat, breek ik en mijn tranen zijn niet te stoppen. Dit is niet oké, dit is niet zoals het hoort. Niet nu, niet op deze leeftijd.
Anna stormt weer binnen. Ik probeer zo snel mogelijk weer neutraal te kijken.
"Mam, jij zoekt een liedje uit waarin iedereen kan horen hoe wij geloven in God, toch?"
"Mam, je moet me opbaren in huis, hoor. Mag ook in de schuur, maar niet in zo’n aulacentrum, hoor, dat vind ik eng. Daar heb ik zulke horrorverhalen over gehoord en gelezen! Niet doen hoor, mam, dat wil ik niet. En mam, je weet welke kist ik wil, hè?"
Tussen al haar wervelende bezoekjes in en uit mijn werkkamer probeer ik mijn tranen steeds te verbijten. Ze merkt ook niets. Ze heeft het te druk. Maar ik wil dit niet, nu niet, nog lang niet. Struisvogelpolitiek, maar niemand gaat vol vuur zijn of haar begrafenis in kaart brengen, laat staan die van je kind!

Over de auteur

Zwaantje Koopmans (1957 ) woont samen met haar partner en dochter. Samen met haar partner heeft ze vier kinderen en drie kleinkinderen. Een vrolijke bonte stoet van allerlei dieren, groot en klein, maken het gezin compleet. Mindkeeper is haar eerste boek. Het schrijven van verhaaltjes en gedichtjes begon als kind, haar droom was ooit een boek uit te kunnen geven. Een boek vol verhaaltjes dacht ze. Het werd Mindkeeper, een biografie over het leven van haar oudste dochter, een leven vol psychische stoornissen, lichamelijke beperkingen, pijn en wanhoop maar zeker ook humor en de wil om te overleven.

Reviews

2018-03-07 13:41:39 | Door: Debby
Dit aangrijpende boekje heb ik bijna in 1 x uitgelezen. Wat een moed, kracht en doorzettingsvermogen. En een geweldige chemie tussen moeder en dochter.

2018-03-06 10:57:19 | Door: Beppie - Koelewijn- van Dijk | Waardering:
Dit boek is het verhaal van een moeder met een hele grote liefde voor haar dochter. Dwars door alles heen. Want wat is het moeilijk om te zien en te accepteren dat je dochter anders is. Anders omdat er in het hoofd van deze dochter zoveel chaos en stemmen zijn die haar doen en laten bepalen. Waardoor ze een gevaar is voor zichzelf en anderen. Toch klinkt de stem van de moederliefde daar boven uit, de acceptatie van het anders-zijn van haar kind houdt haar op de been en maakt haar enorm sterk. Sterk om door te blijven zoeken naar goede hulp voor haar dochter, en hoe moeilijk dit is om goed begrepen te worden. Ik heb het boek in een keer uitgelezen en ik was diep onder de indruk van dit verhaal. Het leek net of ik mee gelopen had met deze moeder en haar dochter en getuige mocht zijn van heel veel emoties. Knap om het zo op papier te kunnen krijgen!

2018-03-01 16:02:54 | Door: joke
Het boek meteen gelezen met groot respect voor de schrijfster ervan. Wat een uitersten in het leven van haar dochter en daardoor vraagt het veel creativiteit en doorzettingsvermogen..wat een moed en kracht om door té zetten er altijd te zijn voor je kind wanneer en waar ook maar. groot respect voor de,schrijfster die er alles voor over heeft haar dochter te ondersteunen in de weg van angsten en onzekerheden die deze stoornissen met zich mee brengt. Het boek geeft een duidelijk beeld van de stoornissen en wat het met zich meebrengt voor naasten en families.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Mindkeeper - Bipolair: 2 uitersten

Auteur:

Zwaantje Koopmans

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

74

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

16-02-2018

ISBN:

978-94-0224-272-0 / 9789402242720

Vaste prijs:

€ 16,49

Waardering:

  • (3)