Bedevaart naar Hyde Park

Jan Brussee

Category: Novels

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De 27-jarige Leffert Lindenhof lijdt aan een verlammende schuchterheid en aanvallen van duizeligheid. Artsen kunnen hem niet helpen. In een soort wanhoopspoging gaat hij naar het Londense Hyde Park om daar genezing te zoeken; een tante heeft hem namelijk eens gezegd dat je daar zo heerlijk tot jezelf kunt komen. In het Hyde Park staan hem echter nieuwe ervaringen te wachten. Hij wordt gevraagd om de moord op een bankier die daar dood gevonden is op te lossen. En hij komt in contact met een vriendelijke oude dame en haar dochter, met wie hij goed praten kan. Zullen deze ervaringen hem helpen om de geestkracht te vinden voor zijn problemen?

From the book

Toen de fotosessie voorbij was, maakte de fotograaf aanstalten om te vertrekken. Maar Leffert hield hem tegen. "Wacht u nog even, alstublieft," zei hij tegen hem. "Kunt u een eind verderop nog een foto maken?" Hij nam daarop Gladys bij de arm en liep voorop, verder langs de Serpentine, en verder het park in. Na een paar honderd meter stopte hij. "Hier was het," zei hij. "Kunt u, meneer de fotograaf, op deze bank een foto van mijn vrouw en mij maken?" "Maar Leffert," zei Gladys, "is dit niet de bank waar je toen... waar toen Jasper mij vroeg of je even buiten je evenwicht was geraakt? Je weet wel." "Dat is hem," zei hij. Hij nam toen haar schouders in zijn handen, keek haar in de ogen en zei: "Liefste, als jij toen niet, op die koude namiddag, hier op deze bank in het Londense Hyde Park, je over mij ontfermd had, met niets anders dan met je goedheid van hart, je meegevoel, had ik nooit zo gelukkig kunnen zijn als ik nu ben. Ik zal je altijd dankbaar blijven." Daarop nam hij haar gezicht in zijn handen en kuste haar teder.

About the author

"Ik ben econoom en filosoof en heb gewerkt als docent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ook heb ik verschillende overheidsfuncties vervuld. Een verenigd Europa voor de vrede is een gepubliceerd onderzoek naar wat vroegere Britse auteurs hebben geschreven over de zin van Europese eenwording en de betekenis daarvan voor onze tijd. Bedevaart naar Hyde Park is mijn eerste roman."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bedevaart naar Hyde Park

Author:

Jan Brussee

Category:

Novels

Number of pages:

310

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-06-2009

ISBN:

978-90-883-4904-1 / 9789088349041

Price:

€ 19,95

Language

Dutch