De wereld achter de spiegel Afgezonderd

Lenno Vranken

Categorie: Fantasy

€ 22,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Huritt heeft de gevaarlijke zeeën van Xandon op het nippertje overleefd. Zijn grootste avontuur volgt nu. Helemaal aan zijn lot overgelaten, moet hij zijn mannetje zien te staan in een wereld die hem volledig onbekend is. Huritts enige vriend is zijn trouwe Abroenk, Kifoes. Samen proberen ze er het beste van te maken in het drukke en meedogenloze Septas. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien ze alles helemaal alleen moeten doen. Huritt zal sterk moeten blijven om zichzelf heelhuids door nieuwe gevaren te helpen. Maar, zal dat lukken nu er niemand aan zijn zijde staat en hij in totale afzondering leeft? Ook dit deel in de serie De wereld achter de spiegel belooft een spannend avontuur te worden.

Uit het boek

Huritt had nu al twee weken lang zijn zinnen gezet op het marktkraampje van de dikke, zweterige marktkramer. De man heette "meneer Dummer", tenminste, dat was hoe Huritt enkele van zijn vaste klanten hem hoorde noemen. Sinds de tiener wist dat er elke week een grote markt werd gehouden in Septas, de hoofdstad van Reflectan, koos hij dit kraampje uit als doelwit. Dit deed Huritt omdat hij na eindeloos observeren erachter was gekomen dat meneer Dummer van alle marktkramers het meest onoplettend en slordig was in het bewaken van zijn koopwaar. Om eerlijk te zijn vond Huritt het maar niets, het observeren en uitkiezen van een bepaald doelwit. Het voelde aan alsof hij een soort roofdier was, een hyena, een crimineel meesterbrein, of hoe je het ook wilde verwoorden. Meneer Dummer verkocht slechts twee soorten waar in zijn armzalige kraampje. Paarse bloemen die iets weg hadden van tulpen en kussende geluiden maakten en een rare fruitsoort. Het fruit zag eruit als appels die de vorm hadden van een piramide, maar Huritt was er in de loop der weken achter gekomen dat de bizarre vruchten smaakten naar banaan. In ieder geval vond de jongen het fruit lekker en het vulde zijn maag. Je zou in tijden van honger voor minder de wet overtreden (tenminste, als er in deze bizarre stad al zoiets bestond als "de wet"). Huritt besefte dondersgoed dat het fout was om te stelen van een ander. Het litteken op zijn rechterwang was daar het levenslange bewijs van.

Over de auteur

Lenno Vranken (Neeroeteren, 2000) is nu zeventien en de gepassioneerde auteur van de serie De wereld achter de spiegel. Met het verschijnen van dit tweede deel in zijn reeks, ziet hij opnieuw een droom in vervulling gaan. Hij was al heel vroeg geboeid door sprookjes en oude sagen en wilde al zo lang hij zich kan herinneren schrijver worden. Naast schrijven houdt Lenno zich het liefst bezig met acteren, zingen, tekenen en uiteraard lezen. Hij is een enorme fan van de Harry Potter-boeken. Hij begon deze serie te schrijven toen hij dertien was.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De wereld achter de spiegel Afgezonderd

Auteur:

Lenno Vranken

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

282

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

23-02-2018

ISBN:

978-94-0224-295-9 / 9789402242959

Vaste prijs:

€ 22,49