Kom tot de vader, kom zoals je bent - Visie op homoseksualiteit in het licht van de Bijbel

Jojanne van Aalst

Categorie: Geloofszaken
  • (2)

€ 21,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Als God onvoorwaardelijke liefde (agapè) is, houdt Hij toch van mensen zoals ze zijn? De discussie rond homoseksualiteit in verhouding tot de kerk zal waarschijnlijk nooit een unaniem antwoord krijgen, maar deze diepgaande studie geeft mensen de handvatten om een eigen mening te vormen. Open en eerlijk beschrijft de auteur haar eigen weg en de hobbels die daarbij genomen moesten worden. Dit boek kan een bijdrage leveren om homoseksualiteit in de kerken meer bespreekbaar te maken om - wie weet - uiteindelijk de verschuiving van afwijzing naar acceptatie te bereiken.
Pas dan mag liefde ongestraft bloeien...

Uit het boek

In die periode werd ik verliefd op een vrouw. Ik wist niet wat me overkwam, was in de war, maar tegelijkertijd ook opgetogen. Immers, alle tot dan toe onbeantwoorde vragen werden in één klap duidelijk. Geen wonder dat ik uitgaan niet zo leuk vond als mijn vriendinnen, geen wonder dat ik me rusteloos en ontevreden voelde.
Zó zat het dus ...
 
Op dat moment (1978, ik was toen 24 jaar oud) liep ik stage bij een dienstencentrum voor senioren. Ik voelde me thuis op die plek en bij de collega’s en besloot hen in vertrouwen te nemen. Dat ging goed; mijn coming-out maakte voor hen geen enkel verschil en dat gaf mij het vertrouwen om mezelf ook in andere situaties bloot te geven. Ik hoefde niet uit de kast te komen, omdat ik daar nooit in gezeten heb. Maar dat betekent niet dat het allemaal vanzelf ging of gemakkelijk was. Integendeel!
Juist op de plek waar ik liefde en begrip verwachtte, bleek homoseksualiteit niet geaccepteerd: de kerk. Met veel omhaal van woorden werden dingen gezegd als: "Het is niet persoonlijk bedoeld" of "De mensen zijn er nog niet aan toe". Maar waar het uiteindelijk altijd op neer kwam, was afwijzing. En altijd werden dan teksten uit de Bijbel aangehaald, waaruit dat zou moeten blijken. Maar gingen die teksten daadwerkelijk over het thema homoseksualiteit? Naar mijn overtuiging is dat níet zo. En is het los daarvan ook niet zo dat ménsen niet over elkaar mogen oordelen? Moeten we elkaar niet in liefde accepteren en respecteren en het oordeel aan God overlaten? 

Over de auteur

Jojanne van Aalst (1954) schreef dit boek over homoseksualiteit onder meer op grond van persoonlijke ervaringen. Daarnaast deed ze research en las vele boeken. Waarom is dit onderwerp zo controversieel? Wat zegt de Bijbel? Dit boek is een weergave van die zoektocht. Voor de auteur, zelf christen én lesbisch, is het antwoord duidelijk zoals uit de titel blijkt. Het is haar wens dat ook anderen een antwoord zullen vinden. Dit boek kan daarbij behulpzaam zijn.

Reviews

2018-05-10 17:28:46 | Door: Els | Waardering:
Eindelijk een boek dat vanuit christelijke hoek homoseksualiteit positief benadert. De auteur laat aan de hand van Bijbelstudie zien dat het in de Bijbel niet over homoseksualiteit gaat. Daarnaast vertelt zij ook op een prettig leesbare manier haar eigen verhaal. Een aanrader voor iedereen die christen en homo of lesbo is.

2018-04-17 21:19:34 | Door: J. | Waardering:
Erg goed boek, aanrader!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Kom tot de vader, kom zoals je bent - Visie op homoseksualiteit in het licht van de Bijbel

Auteur:

Jojanne van Aalst

Categorie:

Geloofszaken

Aantal pagina's:

220

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

13-04-2018

ISBN:

978-94-0224-445-8 / 9789402244458

Vaste prijs:

€ 21,00

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (2)