Röstirondjes en rollade - (over)leven in de eetstoorniskliniek

Imke van Wettum

Categorie: Biografieën
  • (4)

€ 19,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Als kind gaat het Imke voor de wind en lijkt ze een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan. Toch ontwikkelt ze geleidelijk aan een eetstoornis. Wat volgt is een lange tocht langs ziekenhuizen en klinieken, maar bovenal een zoektocht naar zichzelf. In 'Röstirondjes en rollade' beschrijft Imke op een openhartige manier haar gevecht tegen de anorexia. Met de nodige humor geeft ze een inkijkje in haar leven in de eetstoorniskliniek.

Uit het boek

Ik weet niet of ik boos of verdrietig ben (of allebei) als ik vervolgens aankom bij beeldende therapie (BT). Hoewel Nicole me de afgelopen maanden al veel geleerd heeft over emoties, blijf ik het lastig vinden om te benoemen wat ik voel. Nicole zelf bemerkt dit keer echter een hoop opgekropte agressie. Ik bereid me voor op weer een sessie knippen en plakken, tekenen of schilderen, maar plotseling krijgt Nicole een idee. Ze heeft mij dit nog nooit eerder laten doen, zegt ze. Ze heeft dit überhaupt nog nooit een cliënt laten doen. Mijn interesse is gewekt en met betraande ogen kijk ik hoe ze op een groot vel een soort dartbord tekent en het op de deur hangt. Ze drukt me een homp klei in mijn handen. "Gooien maar!", klinkt het bemoedigend. Aarzelend blijf ik op mijn plek staan. Ik kan hier toch niet zomaar met klei gaan gooien tegen een geïmproviseerd papieren dartbord, dat is toch hartstikke raar? Nicole voelt mijn getwijfel, neemt de klei uit mijn handen en gooit het richting de deur. "Veertig punten!", juicht ze. "Nu jij." Er verschijnt een kleine glimlach om mijn mond. Met volle kracht richt ik de klei op de roos. Boem, vijftig punten. Op deze manier is therapie best leuk!

Over de auteur

Met haar rijke fantasie schreef Imke van Wettum (1991) van jongs af aan altijd al verhalen. Maar ook het echte leven bleek genoeg inspiratie te geven. Ze besloot haar ervaringen met anorexia op papier te zetten en daaruit is haar eerste boek ontstaan.

Reviews

2018-04-15 19:47:48 | Door: Ingrid | Waardering:
Imke heeft een levendige beeldende manier van schrijven en schrijft precies zoals ze is. Behalve dat ik vaak moest lachen om haar woordgebruik voelde ik ook verdriet en ontroering om wat ze heeft moeten meemaken in haar jonge jaren. Ze neemt je helemaal mee in haar boek. Ik vind haar een schrijftalent en hoop dat ze een vervolg boek gaat schrijven!

2018-04-13 22:41:37 | Door: Evi | Waardering:
Een eerlijk en confronterend verhaal. Erg knap hoe alle gebeurtenissen en emoties, met de nodige humor, zijn beschreven.

2018-04-12 13:49:23 | Door: Jacqueline | Waardering:
Aangrijpend, en ook ontroerend eerlijk. Maar ook vol humor en zelfspot, een krachtig wapen in moeilijke tijden! Daardoor leest het boek ook vlot. Volgens mij is hier een nieuw schrijftalent ontdekt!

2018-04-11 22:34:46 | Door: Marijke
In een adem uitgelezen! Wat een prachtig boek! Zo herkenbaar voor insiders van deze vreselijke ziekte! Hoop dat de schrijfster het hier niet bij laat en een vervolg gaat schrijven! Ik kijk er naar uit!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Röstirondjes en rollade - (over)leven in de eetstoorniskliniek

Auteur:

Imke van Wettum

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

200

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

30-03-2018

ISBN:

978-94-0224-429-8 / 9789402244298

Vaste prijs:

€ 19,99

Waardering:

  • (4)