55x Poëzie van buiten en binnen

Ben van Nunen

Category: Poems
  • (1)

€ 15,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

55x Poëzie van buiten en binnen gaat over liefde voor elkaar, maar zeker ook hoe men verdriet kan verwoorden en verwerken in een gedicht. Van Nunen heeft een voorliefde voor Moeder Natuur en wat zij met ons doet als mensen. Veel gedichten in deze bundel gaan dan ook over de jaargetijden.

From the book

Natuur


Wuivende en groeiende grassen


Staande bij gestroomlijnde plassen


Tussen dwalende eilanden


Overgaand naar grijzige stranden


Vogels onrustig zuchten


Vliegend door heftige vluchtige luchten

About the author

Ben van Nunen is geboren en getogen in het Brabantse Oirschot. Hij is 65 jaar en is in maart 2003 begonnen met dichtles bij een plaatselijke dichteres. Van haar leerde hij de verschillende soorten gedichten. In de loop der jaren is Van Nunen gedichten blijven schrijven over allerlei onderwerpen die nu zijn gebundeld in zijn debuut 55x Poëzie van buiten en binnen.

Reviews

2019-05-02 12:11:23 | By: Mieke Wijnants | Rating:
In ’55 x Poëzie van buiten en binnen’ lezen we in compacte gedichten onder andere over de natuur, de seizoenen, liefde voor elkaar en verdriet. Alle gedichten zijn in eenvoudig woordgebruik met prettige stem geschreven. Diverse gedichten zijn voorzien van kleurrijke foto’s; voornamelijk van de natuur. De dichtbundel heeft geen inhoudsopgave; bladzijden zijn niet genummerd. De gedichten daarentegen wel. Sterk aan Bens gedichten is het ritme dat eronder ligt. Hij weet de lezer met enkele woorden iets duidelijk te maken, zijn verwondering uit te spreken of te raken. Geniet van de kleuren en balans van de natuur; als mens kun je deze balans ook vinden: pluk de dag. De ruimte om eindeloos te ontdekken; zelf uitleg te geven aan de gedichten, je gevoel toe te laten, is volop aanwezig: dat heb ik ook gedaan bij onderstaande gedichten. Strand Twee honden Wind ruwe zee Twee mannen twee vrouwen Bergen Dit gedicht nodigt uit tot spelen, onbevangen zijn zoals honden; zie geen beren op de weg. Een druppel vallend, o zo vrij, contact makend met mij ik geraak ervan in extase, de meeste mensen zou het verbazen, over zoiets kleins, en teer, Wat zomaar viel, uit de hemel neer. Met dit gedicht laat Ben ons zien, dat geluk en verwondering in het kleine zit; grijp kansen die op je pad komen. Passerend de tijd Maria een vrouw van rust ’n gebed verhoord! n dit gedicht komt naar voren dat alles verstrijkt met de tijd, zorgen verdwijnen; maak je niet druk. Een ander gedicht dat tot de verbeelding spreekt en mooi verwoord is gaat over een echtpaar dat het nodige heeft meegemaakt en uit een diep dal is geklommen; ze hebben rust gevonden. De winter gekwijnd Mijn lente ontsproten Jouw en mijn zomer geteind Onze herfst gelouterd Zoals jullie in bovenstaande gedichten kunnen lezen is er veel afwisseling aan onderwerpen; voor elk wat wils. Een geslaagd debuut. Aanrader! Gedichten: 4**** Taalkundig: 4**** Leesplezier: 5*****Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

55x Poëzie van buiten en binnen

Author:

Ben van Nunen

Category:

Poems

Number of pages:

70

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-03-2018

ISBN:

978-94-022-4305-5 / 9789402243055

Price:

€ 15,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)