Cover voorkant
Sonderkommando K4 - De nazi’s zijn nog steeds onder ons…
Sonderkommando K4 - De nazi’s zijn nog steeds onder ons…

Sonderkommando K4 - De nazi’s zijn nog steeds onder ons…

Willem van Ravestijn

Category: Thrillers

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken krijgt een verzoek van Bondskanselier Schultze. Schultze beweert dat ondergrondse groeperingen - die in Duitsland actief zijn - worden aangestuurd door een Nederlander die Mozart genoemd wordt. Zij waarschuwt tevens dat Nederlandse inlichtingendiensten geïnfiltreerd zijn. De Nederlandse minister neemt geen risico en geeft de National Intelligence Service opdracht om dit te onderzoeken. De directeur van NIS, Nikkie Betancourt, neemt de zeer geheime opdracht in ontvangst maar deelt de inhoud van de opdracht nog niet met haar team. De andere dag wordt zij ontvoerd…

From the book

Terwijl ik met één oog mijn achtervolger in de gaten hield – hij had zich wat laten terugzakken – hield ik met mijn andere oog de weg in de gaten. Naast de weg zag ik tussen de bomen zo nu en dan de weerspiegeling van water. Een beekje dat nu en dan tussen de bomen door zichtbaar was. Ik spiegelde en zag dat mijn achtervolger op een gegeven moment rechtop op zijn motor ging zitten en met zijn linkerhand aan zijn oor friemelde. Ik kreeg weer een tinteling en zag plotseling, ver voor mij, een lichtflits. Op het moment dat ik me realiseerde dat ik een schot zag oplichten, kreeg de auto een klap! Het rechtervoorwiel kantelde en de wagen kapseisde, ging over de kop, kreeg een opdonder naar boven, vloog de lucht in, kwam met een harde klap weer op de grond terecht en buitelde drie, vier keer over de kop terwijl ik rondom mij takken en kreupelhout hoorde kraken. De Skoda kwam met een schok tot stilstand. Ik was omringd door airbags die de klappen voor me hadden opgevangen en terwijl mijn hart in mijn keel bonkte keek ik om me heen en zag dat mijn autodeur was opengesprongen. Ik zat duizelig in mijn stoel maar ik vermande me en probeerde tot mezelf te komen. Ik maakte op de tast mijn veiligheidsriem los toen ik een sissend geluid hoorde gevolgd door een zacht ploffend geluid, alsof je de pitten van je gasoven aandoet. De auto vloog in brand!

About the author

Willem van Ravestijn werkte van 1966 tot 1995 bij de militaire inlichtingendienst. Hij was in actieve dienst tijdens de crisis in Tjecho-Slowakije, Polen en gedurende de Eerste Golfoorlog (1990-1991). Hij vervulde diverse functies, onder andere die van trafficanalist en bureauhoofd ‘Inlichtingen B3’. Hij verliet het leger op zijn ambtelijk hoogtepunt: als civiel ambtenaar op het niveau van luitenant-kolonel.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sonderkommando K4 - De nazi’s zijn nog steeds onder ons…

Author:

Willem van Ravestijn

Category:

Thrillers

Number of pages:

246

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-02-2018

ISBN:

978-94-022-4259-1 / 9789402242591

Price:

€ 22,50

Language

Dutch