Meisjes van porselein

Mieke Thuys

Categorie: Romans

€ 21,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Dit verhaal begint waar gODDELOOS gedoe eindigt. Phée schuilt nog elke avond in haar groen geruite zetel, maar nu eenzaam en met gebroken hart. Haar liefste vriendin ging dood, haar grote liefde keerde terug naar zijn mevrouw en ook haar dochters zijn zelden thuis. Zelfs Tom Barman, haar stiekeme rockgod, blijkt intussen gesetteld. Maar Phée moet weer opstaan en doorgaan. Het wordt een verwarde zoektocht naar nieuw geluk, dwars door Niemandsland. Een land zonder uitgestippeld wegennet, maar waar tijdens kille nachten gelukkig wel een zacht puzzelbed wacht.

Uit het boek

Maar we eindigen uiteindelijk toch weer in een bed, terug op bekend terrein dus, al zijn de lakens dit keer wel van het gesteven soort. We huren voor de allereerste keer zo’n rendez-vous kamer die je betaalt per uur, onderweg naar huis. We moeten kinderachtig lachen om de snoepjes die daar klaarliggen op de kussens van het kitscherige bed, aan elke kant een chocoladen toffee. Ik heb geen idee wat de bedoeling mag zijn, maar ik pruts ze met trillende vingers uit hun blinkende papiertjes en smek ze allebei haastig weg, bloednerveus, bang dat ik niet meer ga weten hoe hij voelt. Maar ik lig amper twee minuten terug in zijn armen en hij is me weer helemaal vertrouwd. Alsof hij nooit is weg geweest. Hij kust me en ik smelt weer weg, als vanouds. Even snel als die twee smeuïge snoepjes op onze kussens.
"Het is sterker dan mezelf," zegt hij na afloop, "Als ik je zie wil ik met je vrijen."
Dat is natuurlijk een heel groot compliment, ik voel me even weer twintig en retestrak. Maar als hij me die avond weer dropt, naar mijn gevoel toch een ietsje geniepig op die parking van de supermarkt, stap ik met gemengde gevoelens terug in mijn auto. Ik voel me plots zo goedkoop, klaar om tussen de afgeprijsde artikels daar in de schappen van die supermarkt te gaan staan. Maar ik parkeer al snel die gedachte, ik moet niet altijd zo zitten te zeuren, alsof het nooit goed is.
Hij is terug, hij wil zijn best voor mij doen en hij is verlekkerd op mijn dikke dijen. Wat wil ik nu nog meer?

Over de auteur

Mieke Thuys schrijft al haar leven lang. Talloze verhalen dropte ze meedogenloos in de prullenmand, tot ze in 2016 debuteerde met haar eerste roman: gODDELOOS gedoe. Maar toen kreeg ze de smaak pas echt te pakken! Met Meisjes van porselein schreef ze een meeslepend vervolg. Overdag werkt Mieke met veel enthousiasme in de hectische wereld van de uitzendsector. Maar ‘s avonds schrijft ze even graag in alle stilte, in de schaduw van de Scherpenheuvelse Basiliek. Daar verzint ze verhalen die raken en vervoeren. Met personages, zo uit het leven gegrepen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Meisjes van porselein

Auteur:

Mieke Thuys

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

236

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

16-02-2018

ISBN:

978-94-0224-275-1 / 9789402242751

Vaste prijs:

€ 21,49

Taal

Nederlands