Ḥadīth-wetenschap - Het gedicht van al Bayqūnī en Ḥadīth-principes van Birgivi

Sonny Van Exaerde

Categorie: (Populair) Wetenschappelijk

€ 16,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In dit werk worden op toegankelijke wijze twee vertaalde klassieke islamitische teksten met betrekking tot de wetenschap van ḥadīth behandeld, namelijk het gedicht van Al Bayqūnī en de Ḥadīth-principes van imam Birgivi. In de tekst worden op heldere en overzichtelijke wijze de termen die de ḥadīth-principes toebehoren uiteengezet en komen de verschillende categorieën van overleveringen aan de orde. Dit boek vormt daarmee een naslagwerk voor alle geïnteresseerden in de wetenschap van ḥadīth. Op verschillende plekken in de tekst moedigt de auteur zijn lezers aan om immer meer kennis te vergaren

Uit het boek

De authentieke overlevering (as ṣaḥīḥ) is de overlevering die vastgesteld wordt via de overdracht van een rechtschapen (°adl), nauwkeurige overleveraar (ḍābiṭ), waarvan de overleveringsketen aaneengeschakeld was van het begin tot het einde.

Over de auteur

Sonny Van Exaerde is geboren en getogen in België. Op jonge leeftijd is hij bekeerd tot de islam en gaan reizen omwille van islamitische wetenschappen naar bestemmingen als: Egypte, Frankrijk, Duitsland en Turkije. Tijdens deze reizen heeft hij mogen genieten van zowel theoretische als praktische deskundigheid van grote geleerden zoals: dr. Ayman Rushdī Suwayd, imam Muḥammad Mujīr al Khaṭīb, dr. Younes Alaoui Mdaghri, imam Muḥammad Barakāt en imam Muḥammad Bassām Ḥijāzī. Voor de heer Van Exaerde is kennis een onophoudelijke reis. De heer Van Exaerde bestudeerd(e) verscheidene islamitische wetenschappen, maar zijn voorliefde koestert hij voor ḥadīth-wetenschappen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Ḥadīth-wetenschap - Het gedicht van al Bayqūnī en Ḥadīth-principes van Birgivi

Auteur:

Sonny Van Exaerde

Categorie:

(Populair) Wetenschappelijk

Aantal pagina's:

96

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

23-02-2018

ISBN:

978-94-0224-296-6 / 9789402242966

Vaste prijs:

€ 16,99

Taal

Nederlands