Ḥadīth-wetenschap - Het gedicht van al Bayqūnī en Ḥadīth-principes van Birgivi

Sonny Van Exaerde

Category: Popular Science

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit werk worden op toegankelijke wijze twee vertaalde klassieke islamitische teksten met betrekking tot de wetenschap van ḥadīth behandeld, namelijk het gedicht van Al Bayqūnī en de Ḥadīth-principes van imam Birgivi. In de tekst worden op heldere en overzichtelijke wijze de termen die de ḥadīth-principes toebehoren uiteengezet en komen de verschillende categorieën van overleveringen aan de orde. Dit boek vormt daarmee een naslagwerk voor alle geïnteresseerden in de wetenschap van ḥadīth. Op verschillende plekken in de tekst moedigt de auteur zijn lezers aan om immer meer kennis te vergaren

From the book

De authentieke overlevering (as ṣaḥīḥ) is de overlevering die vastgesteld wordt via de overdracht van een rechtschapen (°adl), nauwkeurige overleveraar (ḍābiṭ), waarvan de overleveringsketen aaneengeschakeld was van het begin tot het einde.

About the author

Sonny Van Exaerde is geboren en getogen in België. Op jonge leeftijd is hij bekeerd tot de islam en gaan reizen omwille van islamitische wetenschappen naar bestemmingen als: Egypte, Frankrijk, Duitsland en Turkije. Tijdens deze reizen heeft hij mogen genieten van zowel theoretische als praktische deskundigheid van grote geleerden zoals: dr. Ayman Rushdī Suwayd, imam Muḥammad Mujīr al Khaṭīb, dr. Younes Alaoui Mdaghri, imam Muḥammad Barakāt en imam Muḥammad Bassām Ḥijāzī. Voor de heer Van Exaerde is kennis een onophoudelijke reis. De heer Van Exaerde bestudeerd(e) verscheidene islamitische wetenschappen, maar zijn voorliefde koestert hij voor ḥadīth-wetenschappen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ḥadīth-wetenschap - Het gedicht van al Bayqūnī en Ḥadīth-principes van Birgivi

Author:

Sonny Van Exaerde

Category:

Popular Science

Number of pages:

96

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-02-2018

ISBN:

978-94-022-4296-6 / 9789402242966

Price:

€ 16,99

Language

Dutch